Έως τις 2 Ιανουαρίου η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας. Πιθανή νέα παράταση

Παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με την αρμόδια υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι θα είναι μόνο για τις πρώτες μέρες του νέου έτους, πιθανότατα δηλαδή, σύμφωνα με πληροφορίες, έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας. 


Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται εντός της ημέρας, ωστόσο με τα σημερινά δεδομένα η προβλεπόμενη προθεσμία για την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας εκπνέει την Τρίτη 2 Ιανουαρίου είτε ηλεκτρονικά ή στα ταμεία των τραπεζών και των ΕΛΤΑ, καθώς η 31η Δεκεμβρίου είναι αργία και σύμφωνα με το νόμο η πληρωμή μεταφέρεται για την πρώτη επομένη εργάσιμη.

Τα τέλη κυκλοφορίας είναι αμετάβλητα σε σχέση με πέρυσι και το Δημόσιο προβλέπει να εισπράξει 1,1 δισ. ευρώ.

Στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του οχήματος θέλει να καταθέσει τις πινακίδες, θα πρέπει να προσέλθει στην Εφορία έως  σήμερα, Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι ιδιοκτήτες Ι.Χ αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών εάν δεν καταβάλλουν το ποσό των τελών κυκλοφορίας (με βάση την Ταυτότητα Οφειλής από την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ), υποχρεούνται βάση νόμου στην καταβολή προστίμου που ορίζεται στο διπλάσιο του ποσού των αναλογούντων τελών.