Οριστικοποιήθηκε η συμφωνία του Πάνου Γερμανού με την Media Markt. Μεταβιβάζονται τα 12 καταστήματα

Μετά από αλλεπάλληλες διαψεύσεις, τελικά έρχεται η επιβεβαίωση. Οι Γερμανοί αποχωρούν από τα Media Markt και δίνουν τη θέση τους στον… Γερμανό.

Την ίδια στιγμή που οι Γερμανοί δημοσίευαν ανακοινώσεις πως «δεν υπάρχει σχέδιο αποχώρησης από την ελληνική αγορά», οι αποκλειστικές συνομιλίες ήταν σε πλήρη εξέλιξη, ενώ ξεκινούσαν οι διαδικασίες του due diligence.

Πάνος Γερμανός

Τελικά ο κ. Πάνος Γερμανός, είδε το παράθυρο ευκαιρίας και αποφάσισε να κάνει το βήμα προς τα ηλεκτρομάγαζα, μπαίνοντας στην αρένα της αγοράς ηλεκτρικών συσκευών, όπου σήμερα κυριαρχεί η Κωτσόβολος του ομίλου Dixons.

Φαίνεται ότι μεταξύ άλλων, αποφασιστικός παράγοντας ήταν και οι θετικές εκτιμήσεις που αποκόμισε ο όμιλος Olympia, από την αποκλειστική συνεργασία διάθεσης των συσκευών της Sharp που πέτυχε τον περσινό Αύγουστο η Westnet.

Από την πλευρά του, ο γερμανικός όμιλος Media Markt Saturn, καιρό τώρα είχε αποφασίσει την αποχώριση από την Ελλάδα, λόγω ισχνών οικονομικών αποτελεσμάτων, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είχε σκοπό την άτακτη φυγή και την εκποίηση.

Αυτός είναι και ο λόγος που χρειάστηκαν αρκετοί μήνες για να βρεθεί το καλύτερο win-win σενάριο μεταξύ αγοραστή και πωλητή.

Η συναλλαγή προβλέπει τη διατήρηση του brand name των Media Markt στα 12 καταστήματα (ένα από τα 12 βρίσκεται στη λεωφόρο Μαραθώνος, Γέρακας), καθώς και η διατήρηση μειοψηφικού ποσοστού του Media Markt Saturn Retail Group στο νέο σχήμα.

Από τη δική του πλευρά, ο όμιλος Olympia του Πάνου Γερμανού, ξεκινά από την αφετηρία των 190 εκατομμυρίων ευρώ που είναι ο ετήσιος τζίρος των ελληνικών καταστημάτων της Media Markt, ενώ θα την προικίσει με την γκάμα των προϊόντων τεχνολογίας των Public.

Πολλά χρόνια μετά την εξαγορά των γαλλικών FNAC και την ενσωμάτωση των Multirama, o Πάνος Γερμανός κάνει ένα ακόμη βήμα, ασύγκριτα μεγαλύτερης κλίμακας, πετυχαίνοντας για μία ακόμη φορά το σωστό timing και φυσικά αλλάζοντας τα δεδομένα στην αγορά.