Κλειστά, σήμερα, τα καταστήματα “Μαρινόπουλος”

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017 τα καταστήματα “Μαρινόπουλος” προκειμένου να ενσωματωθούν οι ταμειακές μηχανές στο δίκτυο “Σκλαβενίτης”. Τα καταστήματα θα λειτουργήσουν κανονικά από την Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017 υπό την επωνυμία “Σκλαβενίτης”.  Η ενσωμάτωση των καταστημάτων “Μαρινόπουλος” αναδεικνύει το δίκτυο “Σκλαβενίτης” στη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της χώρας με 560 σημεία πώλησης σε Ελλάδα και Κύπρο. 

Απευθυνόμενη με επιστολή της προς τους προμηθευτές των προϊόντων της, η εταιρεία Σκλαβενίτης εκφράζει τις ευχαριστίες της για την εμπιστοσύνη που της έδειξαν όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και για τη στήριξή τους “στις δυσκολίες που αντιμετώπισε.”

Σημειώνεται, ότι η επαναλειτουργία των καταστημάτων της Μαρινόπουλος θα γίνει σταδιακά με προτεραιότητα τα καταστήματα της επαρχίας, όπου ο όμιλος Σκλαβενίτη δεν έχει μέχρι σήμερα παρουσία.
Όπως έγινε γνωστό, το Επιχειρηματικό Σχέδιο της Σκλαβενίτης, προβλέπει θετική λειτουργική κερδοφορία σε όρους ΚΠΦΤΑ από το δεύτερο έτος μετά την ημερομηνία επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης της Μαρινόπουλος, καθαρή κερδοφορία από το τέταρτο έτος, πωλήσεις 1,03 δισ. ευρώ από το πρώτο έτος και επενδύσεις 133 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα και σε ό,τι αφορά τον τζίρο, η εταιρεία Σκλαβενίτη εκτιμά πως θα μπορέσει να βάλει στα ταμεία της 1,03 δισ. ευρώ το πρώτο έτος, αυτός να αυξηθεί κατά 17% το δεύτερο φτάνοντας τα 1,2 δισ. ευρώ, το τρίτο έτος να έχει ετήσια αύξηση 9% στο συνολικό κύκλο εργασιών, ενώ μετά το έβδομο έτος εκτιμάται πως ο κύκλος εργασιών θα παραμείνει σταθερός στα 1,397 δισ. ευρώ.

Η αύξηση του κύκλου εργασιών αναμένεται να επιτευχθεί κυρίως μέσω της διαδικασίας αναπλήρωσης του αποθέματος στα καταστήματα ενώ παράλληλα θα πραγματοποιείται και το Επενδυτικό Σχέδιο το οποίο προβλέπει πλήρη ανακαίνιση μεγάλου αριθμού καταστημάτων όλων των κατηγοριών έως το τέλος του τέταρτου έτους.