Ολοκληρώθηκε η “συμφωνία εξυγίανσης” της “Μαρινόπουλος ΑΕ”. Τελικό σύνολο οφειλής: 1,46 δισ.€!

Υπεγράφη, το βράδυ της Τετάρτης, 28 Σεπτεμβρίου, η συμφωνία εξυγίανσης της “Μαρινόπουλος ΑΕ”, η οποία αναρτήθηκε σε ασφαλή ιστοσελίδα και από το πρωί της Πέμπτης οι προμηθευτές που έχουν ήδη συναινέσει στο “κούρεμα” κατά 50% των διεκδικούμενων από την “Μαρινόπουλος ΑΕ”, να προσέλθουν και να την συνυπογράψουν.

Η συμφωνία εξυγίανσης αριθμεί 218 σελίδες και επιμερίζεται σε τέσσερα κείμενα με αναφορά στις εταιρείες, Μαρινόπουλος ΑΕ, Πειραικόν ΑΕ, Ξυνός ΑΕ και Express M AE, καθώς και στις φόρμες τις οποίες καλούνται να συμπληρώσουν οι συναινούντες πιστωτές.

Από το περιεχόμενο της συμφωνίας προκύπτει ότι το σύνολο των οφειλών της “Μαρινόπουλος ΑΕ” προς όλες τις κατευθύνσεις ανέρχεται στα 1,46 δισ.€ και στα ενδιαφέροντα στοιχεία της συμφωνίας είναι ότι ο όμιλος Carrefour αποδέχθηκε “κούρεμα” άνω του 92% περίπου 11,5 εκατ. € από σύνολο οφειλής 147 εκατ.€.

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, τόσο η “Μαρινόπουλος ΑΕ” και η “Σκλαβενίτης ΑΕΕ” όσο και οι εμπλεκόμενες τράπεζες αποδύονται σε αγώνα ταχύτητας με ζητούμενο, να επιτύχουν μέχρι, αύριο, Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου την έγγραφη συναίνεση των πιστωτών προκειμένου η όλη πρόταση να κατατεθεί στο Δικαστήριο με βάση τις διατάξεις του άρθρου 106 β και θ του πτωχευτικού κώδικα.

Στόχος όλων των συμμετεχόντων στη “συμφωνία εξυγίανσης” ο ορισμός τακτικής δικασίμου εντός του Οκτωβρίου 2016.