Πρόεδρος στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο ο κ. Αθαν. Εξαδάκτυλος

Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Νέος Πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

Πλήρης η επικράτηση της προσκείμενης στον φιλελεύθερο χώρο παράταξης, στις εκλογές ανάδειξης Προεδρείου στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) που πραγματοποιήθηκαν χθες, Κυριακή, 3 Μαρτίου 2019 με συμμετοχή 380 προέδρων και εκλεκτόρων από τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας.

Με βάση την πρώτη καταμέτρηση που ολοκληρώθηκε αργά χθες βράδυ, η παράταξη του φιλελεύθερου χώρου εξασφάλισε 9 έδρες και στα αξιοσήμαντα της εκλογικής διαδικασίας, το γεγονός ότι ο συνδικαλιστικός χώρος που πρόκειται στον ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπήθηκε με δύο ψηφοδέλτια.

Τα επίσημα αποτελέσματα:

–9 έδρες (από τις 15) εξασφάλισε η παράταξη που πρόσκειται στη Ν.Δ γεγονός που της επιτρέπει να κινηθεί αυτοδύναμα στην συγκρότηση του νέου προεδρείου.

–2 έδρες κερδίζει η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ. Στο περασμένο ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κατείχε 3 έδρες. (ο κ. Π. Ψυχάρης που κατείχε μια από τις 3 έδρες επανακλέχθηκε με “αυτόνομο” ψηφοδέλτιο)

–ΔΗΠΑΚ η παράταξη του ΚΚΕ 1 έδρα

–ΑΠΚΙ (ΚΙΝΑΛ) 1 έδρα

–Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή (ΑΡΣΙ) 1 έδρα

–Αγωνιστικό Κίνημα 1 έδρα. Πρόκειται για την παράταξη που δημιούργησε ο Π.Ψυχάρης που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά διασπάστηκε μετά τις εκλογές των Ιατρικών Συλλόγων. Στο συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο συμμετείχαν και το Κίνημα Νέων Γιατρών και η Ανεξάρτητη Συμμαχία.

Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου εκλέχθηκε ο Θανάσης Εξαδάκτυλος, πρώην Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Οι σταυροί των νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου

Εξαδάκτυλος Αθανάσιος 189

Μαστοράκου Άννα 118

Παπανδρούδης Ανδρέας 108

Γιαννακόπουλος Κωνσταντίνος 107

Βαβουρανάκης Χάρης 96

Ελευθερίου Γιώργος 92

Κουτσόπουλος Κωνσταντίνος 91

Ψυχογιός Βασίλης 90

Καψαμπέλης Θεοδόσης 86

Βαρνάβας Δημήτρης 31

Ψαλτάκος Μιχάλης 24

Παπάζογλου Χρήστος 24

Παναγιωτίδης Βλαδίμηρος 17

Ψυχάρης Παναγιώτης 13