Η εγκληματικότητα στην περιοχή μας …ανθεί με πολύ βία και με θράσος άνω των ορίων. Σε μία περίπτωση άδειασαν μέχρι και καταψύκτη οικίας!

Ανησυχητικές διαστάσεις προσλαμβάνει η εγκληματικότητα με δράστες άτομα που διαβιούν σε καταυλισμούς ΡΟΜΑ της ανατολικής Αττικής.

Η παραβατικότητά τους συνίσταται σε διαρρήξεις και ληστείες και σε ορισμένες περιπτώσεις με βάναυση κακομεταχείριση πολιτών κυρίως μεγάλης ηλικίας.

Τα κρούσματα είναι αλλεπάλληλα και το γεγονός ότι δεν υπήρξαν θύματα οφείλεται στην «συνεργασία» που σε αρκετές περιπτώσεις επέδειξαν οι …όμηροί τους.

Τρεις χαρακτηριστικές περιπτώσεις αυτής της εγκληματικής μορφής καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες, οι δύο στο Γέρακα και η τρίτη στο Ντράφι.

Έδεσαν τα θύματά τους, τα χτύπησαν στην προσπάθεια τους να εκμαιεύσουν πληρποφορίες για τα σημεία φύλαξης χρημάτων ή κοσμημάτωνσε μία περίπτωση, στο κέντρο του Γέρακα, γρονθοκοπούσαν για αρκετά λεπτά της ώρας το 48χρονο θύμα τους μέχρι να αποκαλύψει τον κωδικό ασφάλειας ακριβού tablet- και φεύγοντας εκστόμισαν απειλές «για επάνοδό τους» αν «τολμούσαν να καταγγείλουν τη ληστεία στην αστυνομία.»

 

Στο Ντράφι

Στο Ντράφι, οι δράστες, εκτός της σκληρής βίας που επέδειξαν στην άτυχη γυναίκα που την περίμεναν κρυμμένοι στην είσοδο του σπιτιού της, διακρίθηκαν και για το απύθμενο θράσος τους.

Της ζήτησαν μία μεγάλη πλαστική τσάντα στην οποία φόρτωσαν ποσότητα κρέατος που περιείχε ο καταψύκτης της κουζίνας!

Σε όλα τα κρούσματα, τα θύματα ομιλούν για δράστες αθίγγανους σχετικά νεαρής ηλικίας και σύμφωνα με αστυνομική πηγή πρόκειται για την ίδια ομάδα ανθρώπων που τον τελευταίο καιρό επιδίδεται σε εγκληματική δράση αυτής της μορφής.

Οι πολίτες να επαγρυπνούν

Σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες πρέπει να βρίσκονται σε επαγρύπνηση κυρίως όταν επιστρέφουν -ανεξαρτήτως ώρας- στα σπίτια τους, να φροντίζουν να κλειδώνουν με κλειδί την κεντρική εξώπορτα, τις βραδινές ώρες να φωτίζεται η είσοδος και το σημαντικότερο να ασφαλίζουν καλά όλα τα «ανοίγματα» του σπιτιού.

Να συνεδριάσει το Τοπικό Συμβούλιο Παραβατικότητας

Με την ευκαιρία και σε ότι αφορά το Δήμο Παλλήνης: μήπως ήρθε η ώρα να συνέλθει σε πρώτη συνεδρίαση το Τοπικό Συμβούλιο Παραβατικότητας (συγκροτήθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 16ης Σεπτεμβρίου 2014) και να αναζητήσει τρόπους πίεσης για ενίσχυση της ανθρωποδύναμης των δύο τοπικών αστυνομικών τμημάτων; -αποφεύγουμε να αναφερθούμε στο «διαθέσιμο» προσωπικό τους για να μην επιβαρύνουμε την ήδη φορτισμένη ψυχολογία των πολιτών-.