Σύλληψη 19χρονου για κλοπές μετάλλων σε Παλλήνη, Αρτέμιδα και Σπάτα

Μία ακόμη σημαντική επιτυχία της τοπικής διωκτικής αρχής τα τελευταία εικοσιετράωρα.

Αθίγγανος 19 ετών με …εξειδίκευση την αφαίρεση μετάλλων με προτίμηση το χαλκό, συνελήφθη από στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας Παλλήνης και κατά την ανάκρισή του από τον διοικητή της υπηρεσίας, κ. Χαράλαμπο Στεφανόπουλο ομολόγησε 11 κλοπές μετάλλων από οικίες και αποθήκες στην ευρύτερη περιοχή μας.

Ειδικότερα για μία κλοπή στην Παλλήνη, δύο στην Αρτέμιδα και οχτώ στα Σπάτα με την συνέργεια τριών ακόμη αθιγγάνων οι οποίοι και καταζητούνται.

Όπως εξακριβώθηκε, σε βάρος του συλληφθέντος εκκρεμούσε ένταλμα της δικαστικής αρχής επίσης για κλοπές μετάλλων ενώ ένας εκ των τριών καταζητούμενων είναι φυγόποινος –καταδικάστηκε σε κάθειρξη 14 ετών!-.

Στα ενδιαφέροντα στοιχεία της υπόθεσης ο κατονομασμός από πλευράς του συλληφθέντος 19χρονου, του αποδέκτη (σκραπατζή) των κλεμμένων μετάλλων.

Δεδομένου ότι χωρίς την εμπλοκή των ανθρώπων που αγοράζουν σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές τα μέταλλα οι κλοπές θα ήταν αισθητά περιορισμένες, η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί προσφέρεται η δυνατότητα να «κτυπηθεί» το κακό στην πηγή του.

Είναι γνωστό ότι στην συγκεκριμένη δράση των κακοποιών οφείλεται το γεγονός των συχνών τοπικών και κάποτε γενικευμένων διακοπών στο δημόσιο ηλεκτροδοτικό δίκτυο με συνέπεια εκτεταμένες συσκοτίσεις στο οδικό δίκτυο της περιοχής μας.

Τόσο ο συλληφθείς όσο και οι διαφεύγοντες τη σύλληψη είναι κάτοικοι καταυλισμού στα Σπάτα.