Μέρα μεσημέρι απόπειρα ληστείας στην Εφορία Παλλήνης με τους υπαλλήλους στις θέσεις τους! Οι δράστες απέτυχαν γιατί μπήκαν από λάθος παράθυρο…!

Απόπειρα ληστείας σήμερα, αργά μεσημέρι, στην Εφορία Παλλήνης! Μόλις λίγη ώρα πριν φύγουν οι υπάλληλοι για τα σπίτια τους. Οι δράστες ήταν δύο, επέδειξαν απύθμενο θράσος και θα κόμπαζαν για την αυτοπεποίθηση τους στις «τεχνικές» … διαρρηκτικές δεξιότητες τους, αν ήταν σωστοί στο … μέτρημα των παραθύρων! Ευτυχώς, δεν ήταν, με αποτέλεσμα, τα χρήματα και επί το … ειδικότερον, οι φόροι των πολιτών τελικά να παραμείνουν στο συρτάρι του ταμία της Εφορίας.

Ας δούμε πως άρχισε και εξελίχθηκε το εγχείρημα των ανθρώπων που ήθελαν να …εγγραφούν στην ιστορία του εγχώριου εγκλήματος ως οι πρώτοι που λήστεψαν σε ώρα λειτουργίας μία μεγάλη Εφορία…

Μπήκαν στο εσωτερικό της Εφορίας και μέτρησαν τα παράθυρα που είχαν θέα στο παρακείμενο αγροτεμάχιο προκειμένου να ξέρουν ποιο αντιστοιχεί στο δωματιάκι που φιλοξενεί το ταμείο της Εφορίας. Προφανώς έκαναν λάθος στο μέτρημα με αποτέλεσμα αντί να διαρρήξουν το αλουμινένιο κούφωμα του παραθύρου που σε «βάζει» στο ταμείο, άνοιξαν το επόμενο παράθυρο που φωτίζει το γραφείο εξυπηρέτησης Κεφαλαίου.
Με τη σιγουριά λοιπόν ότι σε δυο-τρία λεπτά θα έβαζαν χέρι στα λεπτά του ανύποπτου ταμία, ο ένας ανοίγει την «κάσα» του αλουμινίου και ο άλλος μπαίνει μέσα συνειδητοποιώντας ότι βρίσκεται σε … λάθος γραφείο! Τον «υποδέχεται» έντρομη η μοναδική υπάλληλος που βρισκότανε την ώρα εκείνη στο χώρο και η οποία, σωστά πράττοντας, επιχειρεί να πάρει την τσάντα της για να εγκαταλείψει το γραφείο της, ενώ παράλληλα βρίσκοντας τη δύναμη άρχισε να …. αναγγέλλει στους εμβρόντητους συναδέλφους της στο χώρο του ισογείου ότι εξελίσσεται ληστεία. Ο δράστης μη έχοντας τι να πάρει προσπαθεί να αφαιρέσει από τα χέρια της υπαλλήλου την τσάντα της, βρίσκει αντίσταση, ασκεί σωματική βία και στα δευτερόλεπτα που εξελίσσονται οι σκηνές αυτές, μπαίνει στο δωμάτιο άνδρας νεαρής ηλικίας –σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Ν» είναι συνεργάτης γνωστού λογιστικού γραφείου- και με αξιέπαινο θάρρος ή και …θράσος επιτίθεται στο δράστη ο οποίος, είχε ήδη εμφανίσει στο χέρι του πιστόλι! Οι δύο άνδρες συμπλέκονται, ο ληστής πρέπει να «δέχθηκε αρκετές» και μόνο όταν ο συνεργός του που βρισκότανε έξω από το παράθυρο του γραφείου σήκωσε στα χέρια του όπλο που προσομοίαζε με «αυτόματο» -η αστυνομία με βάση τις περιγραφές δεν μπόρεσε να συμπεράνει τον τύπο του όπλου- ο λογιστής «χαλάρωσε» και ο δράστης με την υποστήριξη του συνεργού του έφυγε από την «τρύπα» του παραθύρου που μπήκε παίρνοντας μαζί του και την τσάντα της άτυχης υπαλλήλου.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες ανθρώπων που έτυχε να βρίσκονται την ώρα εκείνη στο κτίριο της Εφορίας – η πόρτα είχε κλείσει γιατί είχε παρέλθει ο χρόνος εξυπηρέτησης του κοινού- οι παραπάνω σκηνές κράτησαν δύο-τρία λεπτά και οι υπάλληλοι των όμορων γραφείων μη γνωρίζοντας στα πρώτα λίγα δευτερόλεπτα τι ακριβώς συμβαίνει, ήταν φυσικό να επιλέξουν να προστατευθούν όπως-όπως πολύ περισσότερο γιατί δεν ήξεραν αν οι δράστες ήταν οπλισμένοι ή όχι…
Εντύπωση πάντως προκάλεσε η γενναιότητα του νεαρού άνδρα που επιτέθηκε στον δράστη και αν επαληθευτεί η διάγνωσή του, ότι το πιστόλι «πρέπει να ήταν ψεύτικο» η οξυδερκής παρατηρητικότητά του, η οποία πρέπει να τον έπεισε ότι «ο δράστης είναι ανοχύρωτος…»
Στο κτίριο της Εφορίας έσπευσαν λίγα λεπτά αργότερα περιπολικά της Αστυνομίας και ταυτόχρονα τα στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας Παλλήνης με επικεφαλής τον υποδιοικητή τους κ. Χαράλαμπο Στεφανόπουλο και επιδόθηκαν στην καταγραφή των στοιχείων, στην πραγματογνωμοσύνη του χώρου της συμπλοκής και στην λήψη αποτυπωμάτων.