Στη δικαιοσύνη οι ανώνυμοι & ψευδεπίγραφοι χρήστες του facebook

Το φαινόμενο να δημιουργούνται ανώνυμα και ψευδεπίγραφα προφίλ –όπως κατά κόρο συμβαίνει και στην δική μας περιοχή αποκλειστικά από 1-2 λιβελογράφους για τους οποίους μάλιστα έχει ήδη επιληφθεί η Δικαιοσύνη από τον περασμένο μήνα- που θέλουν να πλήξουν συμπολίτες τους, σπιλώνοντας υπολήψεις με υπαινικτικό ή και υβριστικό τρόπο, τείνει να εξελιχθεί σε γάγγραινα στις κατά τόπους κοινωνίες.

Τελευταίο κρούσμα στην περιοχή της Ορεστιάδας. Χρήστες του facebook λάμβαναν το τελευταίο διάστημα μηνύματα από ένα ψεύτικο προφίλ που είχε δημιούργησε μία γυναίκα η οποία και συνελήφθη πρόσφατα.

Τα μηνύματα, αφορούσαν στην οικογενειακή κατάσταση ενός ζευγαριού και σε ένα τρίτο πρόσωπο. Η αποστολέας των μηνυμάτων περιέγραφε καταστάσεις και αναφερόταν σε ονόματα και οικογένειες, με προσβλητικό τρόπο, εκθέτοντας τρία γνωστά πρόσωπα στην Ορεστιάδα.
Κάποια στιγμή, το θέμα πήρε διαστάσεις και ο ένας από τους θιγόμενους δεν άντεξε και ζήτησε τη συνδρομή της αστυνομίας.
Η αστυνομία, δε δυσκολεύτηκε να εντοπίσει τη νεαρή γυναίκα που κρύβονταν πίσω από το ψεύτικο προφίλ, καθώς με τον τρόπο που χειρίζονταν το facebook άφηνε πολλά ίχνη.
Οι λόγοι που οδήγησαν τη νεαρή να προχωρήσει σ’ αυτή την απαράδεκτη πράξη παραμένουν άγνωστοι.
Η υπόθεση οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη, παράλληλα κατατέθηκε αγωγή σε βάρος της με διεκδίκηση ποσού 50.000 €, το σημαντικότερο όμως: η ανώνυμη υβρίστρια αποκαλύφθηκε και έγινε χλεύη στην τοπική κοινωνία.
Η πηγή της είδησης για το περιστατικό της Ορεστιάδας προέρχεται από το site thrakinea.gr