… «Βίος & πολιτεία» οι δράστες των ληστειών σε Παλλήνη και Γέρακα

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας με νεότερες πληροφορίες από την εξάρθρωση σπείρας κακοποιών που κατηγορούνται για ληστείες στην περιοχή μας. 

“Περί ώρα 02.30 τα μεσάνυχτα, οι δύο από τους τρεις συλληφθέντες, στην περιοχή Σταυρός Αγίας Παρασκευής, προσποιούμενοι τους πελάτες επιβιβάσθηκαν σε ΤΑΧΙ που οδηγούσε 27χρονος ημεδαπός και του ζήτησαν να τους μεταφέρει στην Παιανία.

Κατά τη διαδρομή, σε ερημικό σημείο, τον απείλησαν με περίστροφο και με μαχαίρι, του αφαίρεσαν τις εισπράξεις και τον αποβίβασαν βίαια από το αυτοκίνητο. Στη συνέχεια επιβίβασαν στο ΤΑΧΙ και τρίτο συνεργό τους και την 04.00 ώρα μετέβησαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Παλλήνη, πλησίον του κτιρίου της πρ. Νομαρχίας Ανατ. Αττικής, φορώντας κουκούλες full face βγήκαν από το ΤΑΧΙ, οι δύο εξ αυτών και κρατώντας ο ένας κυνηγετική καραμπίνα με κομμένη κάννη και ο άλλος περίστροφο, απείλησαν τον αλλοδαπό υπάλληλο και του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των -1.000- ευρώ.

Στη συνέχεια και περί ώρα 04.30 μετέβησαν με το ΤΑΧΙ σε άλλο πρατήριο υγρών καυσίμων στον Γέρακα και με τα ίδια όπλα απείλησαν τον ημεδαπό υπάλληλο και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των -695- ευρώ. (η παραπάνω φωτογραφία που αναδεικνύεται από τον Νεολόγο προέρχεται από το video καταγραφής που υπήρχε στο πρατήριο καυσίμων του Γέρακα.

Οι δράστες, φορώντας κουκούλες full face αποβιβάζονται από το κλεμμένο ταξί και προτάσσουν τα όπλα τους στον ανύποπτο υπάλληλο….)

Οι ίδιοι δράστες την 02.10 ώρα της Κυριακής 12 Μαΐου 2013 είχαν εισέλθει στην Παλλήνη επί της οδού Τήνου σε κατάστημα παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και με την απειλή της κυνηγητικής καραμπίνας και του περιστρόφου, αφαίρεσαν από το ταμείο τις εισπράξεις καθώς και τα κινητά τηλέφωνα των νεαρής ηλικίας πελατών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα την κυνηγετική καραμπίνα την είχαν αφαιρέσει νυκτερινές ώρες της 25ης Απριλίου 2013 από εξοχική κατοικία που είχαν διαρρήξει στην Παλλήνη. Επίσης είχαν διαρρήξει και παρεκκλήσι που βρίσκεται στον ίδιο χώρο.

Και οι τρεις δράστες είναι υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 22 και 23 ετών. Ένας εξ αυτών διέμενε στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου Παλλήνης. – πλησίον του MAKRO- και είχε αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους, την 26η Νοεμβρίου από το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνας, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης επτά (7) ετών και τεσσάρων (4) μηνών, για τέσσερις (4) ληστείες σε βάρος οδηγών ΤΑΧΙ, που είχε διαπράξει μαζί με συνεργούς του, το έτος 2009.

Οι δράστες εξεταζόμενοι ομολόγησαν τις πράξεις τους και αναγνωρίσθηκαν από τους παθόντες.

Σε έρευνα σε υπαίθριους χώρους, κοντά στις κατοικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: (εικονίζονται στην φωτογραφία)

Μια κυνηγητική καραμπίνα με κομμένη κάννη.
Ένα περίστροφο κρότου.
Δύο φυσίγγια κυνηγετικού όπλου.
Δύο κουκούλες full face.
Δύο ζευγάρια πλαστικά γάντια.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις