Νέο κρούσμα εκβιασμού μέσω του Facebook. 20χρονος ημεδαπός ο υπό κατηγορία, 19χρονη το παρ΄ολίγον θύμα

Συνελήφθη από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εικοσάχρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, για εκβίαση και παραβίαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, μέσω διαδικτύου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία 19χρονης ημεδαπής, προ τριμήνου περίπου, την προσέγγισε άγνωστος δράστης, μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης «Facebook» και την εκβίασε να του αποστείλει προσωπικές της φωτογραφίες, καθώς σε διαφορετική περίπτωση, θα δημοσιοποιούσε προσωπικούς της διαδικτυακούς διαλόγους, τους οποίους είχε υποκλέψει από το κοινωνικό δίκτυο.

Στη συνέχεια, όπως προέκυψε, ο ίδιος δράστης χρησιμοποιώντας διαφορετικά προφίλ προσέγγισε και πάλι την 19χρονη, μέσω «Facebook», απαιτώντας χρήματα για να μην δημοσιοποιήσει τις φωτογραφίες.
Χθες σε προκαθορισμένη συνάντηση με την 19χρονη συνελήφθη ο δράστης, αφού παρέλαβε προσημειωμένο χρηματικό ποσό, ενώ κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένας φορητός υπολογιστής (tablet).
Ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγείται σήμερα (08-01-2014) το πρωί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Υπενθυμίζεται ότι σε περιπτώσεις τέτοιου είδους παρενοχλήσεων, αλλά και παραβίασης στοιχείων υπολογιστή και προσωπικών δεδομένων μέσω του διαδικτύου, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
• Τηλεφωνικά στους αριθμούς 210-6476464 και 210-6476461
• Στέλνοντας e – mail στο 11012@hellenicpolice.gr