Σκηνές από γκακστερική ταινία στην Παλλήνη. Με καλάσνικοφ 7 κακοποιοί λήστεψαν 30 θαμώνες καφενείου!

Σκηνές κινηματογραφικής ταινίας με σενάριο γκακστερικής επιδρομής στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης στην πόλη του Σικάγο, εξελίχθηκαν λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα της 1ης μέρας του 2013 στο κέντρο της Παλλήνης.

Επτά αλλοδαποί -οι ενδείξεις που προκύπτουν από τις μαρτυρίες των θυμάτων παραπέμπουν σε Αλβανούς υπηκόους- επέδραμαν με καλάσνικοφ στο καφενείο “Τα φιλαράκια” -επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, περίπου 50 μέτρα πριν την Λεωφ. Μαραθώνος- ακινητοποίησαν περίπου 30 θαμώνες οι οποίοι την ώρα εκείνη τηρώντας το έθιμο της πρωτοχρονιάς επιδίδονταν σε χαρτοπαιξία και σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες:


  • αφαίρεσαν όσα χρήματα
    υπήρχαν στις τσέπες των θαμώνων –συνολικά περί τις 7.000 ευρώ- ωρολόγια, δαχτυλίδια, σταυρούς, κινητά τηλέφωνα και τα κλειδιά των οχημάτων των θαμώνων, προφανώς για να αποφύγουν ενδεχόμενη καταδίωξή τους.

Οι έξη από τους επτά έφεραν στα πρόσωπά τους κουκούλα απόκρυψης και μόνο ένας είχε εμφανή τα χαρακτηριστικά του για τον οποίο, λέγεται, ότι ήταν και ο συντονιστής της εγκληματικής επιχείρησης.

Η θρασύτατη επιχείρηση των επτά κακοποιών διήρκεσε περίπου 3 με 4 λεπτά της ώρας και η διαφυγή έγινε με δύο Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα τα οποία περίμεναν σταθμευμένα επί της Εθνικής Αντιστάσεως, μπροστά από το καφενείο.

Της υπόθεσης επιλήφθηκε άμεσα το Τμήμα Ασφάλειας Παλλήνης και ήδη μικρός αριθμός από το σύνολο των θυμάτων προσήλθε και κατέθεσε για την περιπέτεια που βίωσε ξημερώματα πρωτοχρονιάς.

Εκφράζεται συγκρατημένη αισιοδοξία ότι αργά ή γρήγορα οι δράστες θα συλληφθούν δεδομένου ότι εγχειρήματα με πολυπρόσωπη συμμετοχή κακοποιών, συνήθως αποδεικνύονται «διάτρητα» σε επίπεδο «εχεμύθειας» και απόκρυψης πληροφοριών.

Οι ευθύνες της πολιτικής και αστυνομικής ηγεσίας

Η εγκληματική πράξη αναδεικνύει το διαχρονικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα Αστυνομικά Τμήματα της περιοχής μας σε σχέση με τον αριθμό της διαθέσιμης δύναμης τους.

Η διοίκηση της Ελληνικής Αστυνομίας και κατ΄επέκταση η πολιτική ηγεσία της, θα πρέπει επί τέλους να συνειδητοποιήσει ότι παραμένει υπόλογη έναντι των πολιτών και ευρύτερα της τοπικής κοινωνίας για την ανάλγητη, αναιτιολόγητη, αχαρακτήριστη, αμοραλιστική πολιτική της αναφορικά με την παρεχόμενη στην περιοχή μας ασφάλεια.

Δεν θα αποκαλύψουμε τον αριθμό των αστυνομικών που με αυταπάρνηση, πολύ φιλότιμο και σε κάποιες περιπτώσεις διαθέτοντας προσωπικά τους μέσα, διαχειρίζονται τις ευθύνες που τους έχουν ανατεθεί. Θα αρκεστούμε στην ανάδειξη των λόγων που ιδιαίτερα το Τμήμα Παλλήνης και δευτερευόντως το αντίστοιχο του Γέρακα είναι αποδυναμωμένα σε βαθμό που να επιτρέπει την παραγωγή έξυπνων ανεκδότων….!

Με υπηρεσιακή εντολή, στελέχη της τοπικής Αστυνομίας σχεδόν καθημερινά φεύγουν από την Παλλήνη και το Γέρακα, άλλοτε για να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις ‘Ξένιος Ζευς” στο κέντρο της Αθήνας, άλλοτε για να αστυνομεύουν τις ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις στο ανοιχτό ή κλειστό ΟΑΚΑ, άλλοτε για να παρέχουν ασφάλεια στις μετακινήσεις θεσμικών προσώπων με αφετηρία την περιοχή μας και με προορισμό τις δικαστικές αίθουσες -υπάρχει και τέτοια περίπτωση- ακόμη, δε, για να στελεχώνουν τις πολυάριθμες ομάδες φρούρησης πολιτικών προσώπων.-υπάρχει αστυνομικός που καθημερινά φεύγει από την Παλλήνη για τη φύλαξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ε. Βενιζέλου στο κέντρο της Αθήνας-. (!)

Το ερώτημα που αβίαστα προκύπτει Κύριοι της ηγεσίας της ΕΛ. ΑΣ είναι απλό και επιδέχεται απάντησης, αν βέβαια σας ευαισθητοποιεί η ανάγκη παροχής απάντησης:

την επιτήρηση της τάξης και ασφάλειας στην περιοχή μας ποιοί θα την αναλάβουν; Όχι, βέβαια, οι αστυνομικοί που συγκροτούν “τη διαθέσιμη καθημερινή δύναμη” οι οποίοι, παρεμπιπτόντως και ως ένα βαθμό βγάζουν επιτυχώς “τα κάστανα από τη φωτιά…”.

Γιατί, αν πείτε ότι αυτό συμβαίνει γιατί αυτό μπορούμε, θα σας θυμίσουμε ότι η ανθρωποδύναμη είναι μικρότερη αυτής που επί 24ώρου βάσεως παρέχει φύλαξη στο Γέρακα, στην οικία του πρ. Αρχηγού της ΕΛ. ΑΣ και διατελέσαντος για ένα διάστημα υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Για το σοβαρό αυτό πρόβλημα,

ελπίζουμε σε άμεση αντίδραση της δημοτικής αρχής του Δήμου Παλλήνης. Θα ήταν ευχής έργον, αν σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Α. Ζούτσο επισκεπτότανε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου όπως και την ηγεσία της ΕΛ. ΑΣ. και απαιτήσει –όχι να ζητήσει- σεβασμό στο δικαίωμα του πολίτη να ζει σε ασφάλεια και να δραστηριοποιείται με ασφάλεια στην πόλη διαβίωσης του.

Δηλαδή το αυτονόητο που είναι διαρκώς και ζητούμενο σ΄αυτό τον τόπο, όπως πολύ εύστοχα σημείωνε σε πρόσφατο άρθρο του για άλλο ζήτημα, ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Παλλήνης και μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Παραβατικότητας, Δημήτρης Καρράς.