Ομολόγησε ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της 32χρονης εφοριακού

Στη διάθεση της αστυνομίας βρίσκεται ύποπτος για την άγρια δολοφονία της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη στο Β’ Νεκροταφείο στο Γαλάτσι, που συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία. Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εξετάζουν τον άνδρα, ενώ περισσότερες πληροφορίες αναμένεται να γίνουν γνωστές σε λίγο.  

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ως βασικό κίνητρο εξετάζεται η ληστεία. Ο βασικός ύποπτος είναι 58 ετών, σεσημασμένος, όπως αναφέρουν τα πρώτα στοιχεία. Οι αστυνομικοί της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής έφτασαν στα ίχνη του, καθώς το κινητό της Δώρας έκλεισε περίπου 15 λεπτά μετά το έγκλημα, στην περιοχή της Ομόνοιας.

Οι Αρχές κατόρθωσαν να εντοπίσουν το μαγαζί στο οποίο πούλησε ο δράστης το κινητό και έτσι σιγά-σιγά να φτάσουν και στα δικά του ίχνη.

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης του φόνου της 32χρονης εφοριακού τη δολοφόνησε με 14 μαχαιριές, ενώ τις τελευταίες ημέρες ημέρες η αστυνομία βρίσκοταν στα ίχνη του δράστη, καθώς είχε την εικόνα του από κάμερες επιχειρήσεων, που βρίσκονται απέναντι από το κοιμητήριο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από αστυνομικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ, ο άνδρας, που είναι πιθανότατα τοξικομανής, φέρεται να έχει ομολογήσει. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο δράστης, το πρόσωπο του οποίου έχει καταγραφεί από κάμερες επιχειρήσεων που βρίσκονται απέναντι από το Κοιμητήριο, πήγε στη συνέχεια στην περιοχή της Ομόνοιας, όπου εντοπίστηκε το στίγμα του κινητού τηλεφώνου της 32χρονης και έδωσε το κινητό της τηλέφωνο σε κλεπταποδόχο. Αργότερα αναμένεται αναλυτική ενημέρωση για την πολύκροτη αυτή υπόθεση από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

O συλληφθείς ανακρίνεται και αναμένεται επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο δράστης φέρεται να έχει ομολογήσει.

Το άγριο έγκλημα στο νεκροταφείο

Η 32χρονη Δώρα δολοφονήθηκε στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών, το απόγευμα της 18ης Οκτωβρίου.

Την άτυχη κοπέλα είχε εντοπίσει, λίγο πριν αφήσει την τελευταία της πνοής, ο ιερέας του κοιμητηρίου.

Οπως διαπίστωσε ο ιατροδικαστής, η 32χρονη έφερε σε διάφορα σημεία του σώματός της συνολικά 14 χτυπήματα από μαχαίρι, τα τέσσερα πιο βαθιά.

Η προσοχή των αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής στράφηκε αρχικά στο φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον της εφοριακού.

Στον 11ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής κλήθηκαν να καταθέσουν συγγενείς και συνάδελφοί της, δίχως από τις μαρτυρίες τους να προκύψουν σημαντικά στοιχεία για τα κίνητρα ή την ταυτότητα του δράστη.

Προσωρινά μάλιστα την κατάσταση περιέπλεξε ο πατέρας της 32χρονης, ο οποίος είπε στους δημοσιογράφους ότι τη στιγμή του φόνου περνούσε με το ταξί του έξω από το νεκροταφείο και ενδεχομένως επιβίβασε σ’ αυτό τον φονιά της κόρης του.

Η έρευνα έμοιαζε να οδηγείται σε τέλμα, ωστόσο τα στοιχεία που παρείχαν στους ερευνητές του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ανέτρεψαν τα δεδομένα.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστό ότι το κινητό της άτυχης Εφοριακού εξέπεμψε για τελευταία φορά, λίγα ώρα μετά την άγρια δολοφονία, από την πλατεία Ομονοίας.

Στη συνέχεια απενεργοποιήθηκε.

Οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, πιστεύουν πως έχουν να κάνουν με μια ειδεχθή περίπτωση ληστείας μετά φόνου και μάλιστα με πιθανή πράξη σεξουαλικής παρενόχλησης και ασέλγειας.