Σύλληψη δύο ημεδαπών για απάτες & κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές της Ανατ. Αττικής

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Λαυρεωτικής συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω δύο ημεδαπούς, μία 24χρονη και ένα 25χρονο, την στιγμή που επιχειρούσαν να εξαπατήσουν ηλικιωμένη γυναίκα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Λαυρεωτικής σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής, οι δράστες αποτελούν μέλη εγκληματικής ομάδας,  που συστήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο με σκοπό την εξαπάτηση ηλικιωμένων. 

Συγκεκριμένα, προσέγγιζαν τα θύματά τους σε διάφορες περιοχές της Αττικής και τους έπειθαν ότι είναι γνωστοί συγγενικών τους προσώπων, τα οποία είτε είχαν οικονομικές οφειλές είτε δικαιούνταν επιστροφή χρημάτων από την Εφορία ή την Τράπεζα, με την προϋπόθεση καταβολής χρηματικού ποσού ως εγγύηση. Ακολούθως, τους επιβίβαζαν στο αυτοκίνητο τους και τους οδηγούσαν στις οικίες τους όπου εκεί, με τη μέθοδο της απασχόλησης, τους αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και τιμαλφή.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν επτά (7) περιπτώσεις απάτης στο Λαύριο, στην Κερατέα, στο Μαρκόπουλο, στη Γλυφάδα, στο Λαγονήσι και στην Αργυρούπολη ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι ο 25χρονος είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.   

Spiroulina PLATENSIS ... το όπλο της φύσης για την τριχόπτωση!