Ας Αντισταθούμε! / της Μίλιας Κόπτη

Εδώ και πολλά χρόνια, έχω διαχωρίσει τη θέση μου, έχοντας και προσωπικη αντίληψη, από τις λογικές, την τακτική και τις στρατηγικές των περισσότερων κομουνιστικων κομματων, θεωρώντας ότι όντας εγκλωβισμένα στο παρελθόν και σε σοβαρές ιδεοληψίες δεν συνεισφέρουν στην μάχη για κοινωνική αλλαγή.

Χρεώνω και εγώ στις ηγεσίες τους τεράστια ιστορικα λάθη, αντιδημοκρατικες συμπεριφορές και μεθόδους, ένοχοποίηση και σπίλωση προσώπων.

ΟΜΩΣ ως άτομο που θεωρεί πρωτιστο αγαθό για την ζωή την ειρήνη και της δημοκρατία, και που επέλεξε την ενεργό συμμετοχή από πολύ νωρίς στους αγώνες για μια καλύτερη ζωή, ως μάνα και εγώ παιδιών που μάχονται για ιδανικα και δίκαιες κοινωνίες, δεν δέχομαι ούτε στο ελάχιστο τις αναισχυντες προσπάθειες της πολιτικής αλητείας για ισοπέδωση των πάντων και της ιστορίας.

Αρνούμαι με βδελυμία την εξίσωση των εκατομμυρίων σοβιετικων που με το αίμα τους σταμάτησαν τη χιτλερικη λαίλαπα, με τις στρατιές του παράφρονα της ιστορίας.

Την εξίσωση εκατομμυρίων ανθρώπων στον κόσμο που συμμετείχαν και θυσιάστηκαν στους αγώνες και στα κινήματα, με τις ορδές του ναζισμου και του φασισμου.

Την εξίσωση των ανθρώπων της αντίστασης σε κάθε κατακτητη, των ανθρώπων που μαρτυρησαν στα μπουντρούμια και στα Μακρονησια κάθε τόπου παλεύοντας δικτατοριες, με τους δοσιλογους, τους προδότες, και τους βασανιστές τους.

Πιστεύω βαθειά ότι ανεξάρτητα από την πολιτική τοποθέτηση του καθενός μέσα στον ευρύτερο δημοκρατικό χώρο, πρέπει άμεσα να πούμε ένα ηχηρό όχι στην ύπουλη προσπάθεια του πολιτικού φασισμου να ισοπεδωσει, να παραπληροφορησει, να σπιλώσει, να επαναφέρει ένα άκρως επικίνδυνο εμφυλιακο κλίμα.

Είναι ανιστόρητοι; Βεβαίως όχι.

Στερούνται δείκτη νοημοσύνης; Σαφώς όχι.

Είναι απλά αναισχυντοι και αδίστακτοι μπροστά στην πρωτόγονη ανάγκη τους για παντοκρατορια και κέρδος. Επιπλέον στερούνται άλλων σοβαρών επιχειρηματων και διαισθανονται ότι κινδυνεύουν να χάσουν το παιχνίδι. Έτσι ευφευρισκουν τους πλέον βρώμικουςτροπους για να επιδράσουν στις εξελίξεις.

ΑΣ Αντισταθούμε!

Μίλια Κοπτη

Δημοτική Σύμβουλος Παρέμβασης στο Δήμο ΠΑΛΛΗΝΗΣ