27 Ιουλίου 2018 η συνέχιση της συνεδρίασης του ΚΕΣΥΠΟΘΑ για το Κτήμα Καμπά.

Κτήμα Καμπά

Διεκόπη λόγω προχωρημένου της ώρας η συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ) του υπουργείου Χωροταξίας και Περιβάλλοντος με αντικείμενο συζήτησης το αίτημα της εταιρείας, «Κάντζα Εμπορική Α.Ε.» θυγατρικής της εταιρείας REDS Α.Ε. του Ομίλου Ελλάκτωρ Α.Ε. για έκδοση (γνωμοδότηση) άδειας πολεοδόμησης του Κτήματος Καμπά. Η συνεδρίαση διήρκεσε λίγο περισσότερο από τέσσερις ώρες και λόγω του προχωρημένου της ώρας διακόπηκε με πιθανή ημερομηνία συνέχισης της, την Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2018.

Της συνεδρίασης προέδρευσε η καθηγήτρια του Ε.Μ.Π., Ειρήνη Κλαμπατσέα, Γενική Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του υπουργείου Χωροταξίας και Περιβάλλοντος και κατά τη διάρκεια της, εκλήθησαν και κατέθεσαν τις απόψεις τους εκτός των εκπροσώπων του Δήμου Παλλήνης και της εταιρείας REDS, εκπρόσωποι συλλογικοτήτων του Δήμου Παλλήνης.

Φωτογραφία: Ρένα Κλαμπατσέα, Γεν. Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος

Ειδικότερα: ο Δήμαρχος Παλλήνης συνοδευόμενος από τον Γεν. Γραμματέα του Δήμου κ. Γ. Τέντη και από τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας, Ν. Λιόγα (Διευθυντής) και Β. Πολυχρονόπουλο, από την Πρωτοβουλία Πολιτών για το Κτήμα Καμπά, Ζέλα Φυκούρα, Άννυ Βλαχοπουλιώτη και η καθηγήτρια του Ε.Μ.Π. Ελένη Πορτάλιου, από τον ΦΕΣ η Κάντζα, Γ. Αποστολόπουλος, Ι. Τιλκιτζής, Αικ. Γκόνου και Μ. Λεβαντή και οι Δημοτικές Σύμβουλοι του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παλλήνης, Μίλια Κόπτη και Ειρήνη Κουνενάκη.

Την εταιρεία REDS A.E. εκπροσώπησε ο κ. Γιάννης Μωραΐτης, Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής της, ο άνθρωπος που διαχειρίζεται εκ μέρους του Ομίλου Ελλάκτωρ από το 2005 και μέχρι σήμερα, την ευθύνη της συγκεκριμένης επένδυσης με απόλυτη γνώση όλων των παραμέτρων της εξελικτικής διαδρομής του έργου.

Ο κ. Γ. Μωραΐτης ήταν ο τελευταίος που εκλήθη να εκθέσει τις απόψεις της εταιρείας και να απαντήσει σε σειρά ερωτημάτων επί του συνόλου του έργου και ειδικότερα, επί «πρωτοείσακτων» προτάσεων που δεν περιέχονταν στην αρχική πολεοδομική μελέτη.

Το ΚΕΣΥΠΟΘΑ ζήτησε από το σύνολο των παρευρεθέντων στην συνεδρίαση, να καταθέσουν τα υπομνήματα τους στη γραμματεία του Συμβουλίου εντός της τρέχουσας εβδομάδας και προανήγγειλε τη συνέχιση της συνεδρίασης στη διάρκεια της μεθεπόμενης εβδομάδας.

Στις 29 Ιουνίου η Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 29 Ιουνίου 2018, συνέρχεται (εκτός απροόπτου) η Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.

Δεδομένου ότι η πλευρά Μπόμπολα/Κούτρα έχει εκδηλώσει μια «άλλη φιλοσοφία» ως προς την «επιχειρηματική φυσιογνωμία του Ομίλου» και ειδικότερα ως προς την τύχη της REDS Α.Ε., το αποτέλεσμα της γενικής συνέλευσης των μετόχων αναμένεται -και για το λόγο αυτό- με εξαιρετικά υψηλό ενδιαφέρον.

Μέχρι και τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης, τη θέση του παραιτηθέντος προ δεκαημέρου από τη θέση προέδρου της REDS Α.Ε. κ. Τ. Καλλιτσάντση, κατέχει ο κ. Χρήστος Παναγιωτόπουλος, πολιτικός μηχανικός. (μη εκτελεστικό μέλος)

Στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, παραμένει ο κ. Γ. Μωραΐτης. (εκτελεστικό μέλος)