Αθλητικός Όμιλος Παλλήνης. Στο περιθώριο μιας μεγάλης επιτυχίας για την πόλη/Σχόλιο

Η Ευγενία Παπαγεωργίου-Μπάγια, η αείμνηστη Πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Παλλήνης θα ήταν υπερήφανη για τους αθλητές της ομάδας Ανδρών του Συλλόγου και για ό,τι επέτυχαν στην αγωνιστική περίοδο 2016-2017 στο δύσκολο πρωτάθλημα της Α2 Κατηγορίας Βόλεϊ. Πρώτη στην κατάταξη της βαθμολογίας του πρωταθλήματος και δεύτερη στην κατάταξη του τουρνουά ανόδου στην Α1, η λήξη του οποίου έγινε σήμερα στο “Ζηρίνειο” της Κηφισιάς με τη συμμετοχή 4 ομάδων.  

 

Οι επιτυχίες της ομάδας φέρουν ένα μεγάλο μέρος της δικής της συνεισφοράς, εκτίμηση που αναγνωρίζεται από όλους ανεξαιρέτως τους φίλους του βόλει, τους αθλητές, τους προπονητές του Συλλόγου, από το σύνολο της τοπικής κοινωνίας και εύλογα η σκέψη όλων στρέφεται στη μορφή της και στο μεγάλο κενό που προκαλεί η απουσία της.

Η αναφορά στο πρόσωπό της ως εισαγωγή σε ένα κείμενο εορταστικού χαρακτήρα, αποτελεί ελάχιστη απόδοση τιμής στην Ευγενία Παπαγεωργίου και στην αδιάλειπτη, συνεπή συνεργασία που είχε μαζί της ο “Ν” από το 2006 μέσω της πορείας και εξέλιξης του Αθλητικού Ομίλου Παλλήνης.

Αναφορικά με την νέα αγωνιστική επιτυχία του Συλλόγου:

Η ομάδα Ανδρών του Αθλητικού Ομίλου Παλλήνης στον τρίτο και τελευταίο, σημερινό αγώνα της στο τουρνουά ανόδου με την ομάδα, “Ροδίων Άθλησις” έπεισε εκ νέου για τις αγωνιστικές δυνατότητές της, εδραίωσε την εκτίμηση ότι το ταλέντο της πρωτίστως σε ομαδικό επίπεδο και δευτερευόντως στο ατομικό των αθλητών της, χαρακτηρίζεται από αξιακά στοιχεία που “δουλεύτηκαν”, σμιλεύθηκαν με καλές τεχνικές -στο σημείο αυτό θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθεί η συμβολή του προπονητή της ομάδας, Μιχάλη Αλεξανδρόπουλου- και υποκινήθηκαν από την ύπαρξη στόχων και οράματος.

Η επιτυχία του ΑΟ Παλλήνης να “πιάσει” τους στόχους του, αντανακλά στην συμβολή και σκληρή δουλειά όλων ανεξαιρέτως και δεδομένου ότι η λάμψη αυτής της κατάκτησης που μέλλει να ολοκληρωθεί -ελπίζουμε με επιτυχία- στους επικείμενους αγώνες μπαράζ μεταξύ τεσσάρων ομάδων για την ανάδειξη των δύο προνομιούχων που θα συμμετέχουν στο προσεχές πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας, πλέον, αφορά όλη την τοπική κοινωνία του Δήμου Παλλήνης.

Τούτου, δοθέντος, απαιτείται, επιβάλλεται μια ευρύτερη υποστήριξη όλων των ενεργών δυνάμεων της κοινωνίας, ώστε η ομάδα να εμφανιστεί στους επικείμενους αγώνες ανόδου με την ηθική στήριξη όλου του φίλαθλου κόσμου αλλά και την οικονομική συνδρομή του Δήμου Παλλήνης.

Ειδικά για το Δήμο Παλλήνης και για το λόγο ότι η ομάδα διεκδικεί άνοδο στη μεγάλη εθνική κατηγορία, οφείλει να υπερβεί έστω για μία φορά τον διεκπεραιωτικό, διαχειριστικό χαρακτήρα που σταθερά διακρίνει την άσκηση της πολιτικής του και να αποδείξει ότι αφουγκράζεται την τοπική κοινωνία στο επίπεδο των δικών της διεργασιών, των δικών της αναζητήσεων, των δικών της “θέλω”.

Ο Σύλλογος -όπως και σχεδόν οι περισσότεροι που δραστηριοποιούνται στα όρια του Δήμου Παλλήνης- συνεισφέρει έργο στην τοπική κοινωνία, έργο που δεν υπολείπεται σε αξία, σημασία και κοινωνικό χαρακτήρα δράσεων του Δήμου Παλλήνης και αρκεί για του λόγου το αληθές, η υπόμνηση ότι περίπου 200 οικογένειες της πόλης εμπιστεύονται τα παιδιά τους στις ακαδημίες (φυτώρια) του Συλλόγου με πρόδηλο το όφελος που η κοινωνία αποκομίζει από δράσεις αυτού του χαρακτήρα.