Χρυσός στο Βαλκανικό Στίβου ο 76χρονος (!) Παντελής Αβραμίδης

Βουλγαρία 21-24/9/2017: Ο “γηραιότερος” αθλοσώστης και πρωταθλητής Ελλάδας, Παντελής Αβραμίδης, απέσπασε 3 μετάλλια στην παρθενική του εμφάνιση στο 27ο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Βετεράνων Στίβου, δίνοντας μήνυμα ζωής και ραντεβού στο 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ναυαγοσωστικής. (ο αθλητής ζει στο Δήμο Σαρωνικού) 

“Έγινα αθλητής για να νικήσω τον καρκίνο”

Δάκρυα υπερηφάνειας κύλησαν στα μάγουλα μας από το μήνυμα ζωής του 76-χρονου αθλοσώστη (δηλ. αθλητή ναυαγοσωστική), Παντελή Αβραμίδη. Το 2009, ξεπέρασε τον καρκίνο με οδυνηρές χημειοθεραπείες. Την επόμενη του χειρουργείου, σηκώθηκε από το κρεβάτι με την πιζάμα και τους ορούς και έκανε 2km στους διαδρόμους του νοσοκομείου “για να μη χάσει προπόνηση”. Επανήλθε.

Από το 2015 αγωνίζεται στους Κέκροπα, ΑΠΣ Τελμησσό Μαραθώνος και ΟΕΒΑΣ. Προπονείται στα Καλύβια, Μαρκόπουλο, Κακή Θάλασσα και Πειραιά.

“Θα πεθάνεις μετά την κούρσα”

“Ο καρκινοπαθής Παντελής δεν θα επιστρέψει ζωντανός από τη Βουλγαρία. Θα μεταφερθεί η σορός του στην Ελλάδα. Η οικογένειά του θα γκαρίζει μετανιωμένη που τον έσπρωξε στον αθλητισμό από ματαιοδοξία”, επέμενε κάποιος. Ο Παντελής είχε άλλη γνώμη: “Αν μείνω στον καναπέ, είμαι τελειωμένος… θα σώσω μόνος μου τον εαυτό μου!” “Νους υγιής εν σώματι υγιές”. Ο αγνός αθλητισμός, χωρίς ντόπινγκ, παρατείνει, δεν αφαιρεί ζωές.

Τρία βαλκανικά μετάλλια

Στο 27ο Βαλκανικό Πρωτάθλημα, αγωνίστηκε πρώτη φορά με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας. Συμμετείχαν εκατοντάδες βετεράνοι από 10 χώρες. Κατέκτησε 3 μετάλλια σε ισάριθμες κούρσες (1ος στα 5.000μ, 3ος στα 200μ, 2ος στα 4×100μ).

“Για την ελλαδίτσα μου”

Ο Παντελής είπε: “Η επιτυχία είναι αφιερωμένη στην Ελλαδίτσα μου που αγαπώ πολύ! Μπορεί να είναι μικρή χώρα αλλά εμείς με τις πράξεις μας την κάνουμε μεγάλη! Νέος στόχος τώρα είναι το 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ναυαγοσωστικής. Αν οι συνθήκες το επιτρέψουν, γιατί μέχρι στιγμής η πόρτα του εξωτερικού είναι κλειστή για τους Έλληνες, θέλω να τρέξω στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ναυαγοσωστικής”.

Βίντεο: https://youtu.be/9CR-icAs_QA