Με απόφαση του πρωθυπουργού ανακλήθηκε η απόφαση για την παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα

Με εντολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακαλείται η απόφαση για την παρουσία περιορισμένου αριθμού φιλάθλων στα ελληνικά γήπεδα ποδοσφαίρου, όπως ανακοινώθηκε το πρωί της Τρίτης.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις χθες η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού άναψε το «πράσινο φως» για τη μερική επιστροφή φιλάθλων στα γήπεδα της Super League (στο 10% της χωρητικότητας των γηπέδων).

Ωστόσο για αυτή την απόφαση υπήρξαν ζωηρές ενστάσεις από το Υπουργείο Υγείας.

Έτσι, κατόπιν συνεννόησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Σωτήρη Τσιόδρα και τους αρμόδιους λοιμωξιολόγους, κρίθηκε ασφαλέστερο να ανασταλεί το μέτρο και να μην εφαρμοστεί στην παρούσα φάση, καθώς, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, «η διεξαγωγή αγώνων έστω και με λίγους φιλάθλους, τη στιγμή που απαιτείται η αποφυγή κάθε συγχρωτισμού και η αυστηρή τήρηση των υγειονομικών κανόνων, θα έστελνε το λάθος μήνυμα στους πολίτες».

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση για παρουσία φιλάθλων στο 10% της χωρητικότητας των γηπέδων αναμενόταν να ισχύσει στα ευρωπαϊκά παιχνίδια των Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ απέναντι στις Μαρσέιγ και Ομόνοια αντίστοιχα και πιλοτικά σε δύο παιχνίδια της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League.

Η σχετική ανακοίνωση:

Με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ανακαλείται η απόφαση για την παρουσία περιορισμένου αριθμού φιλάθλων στους ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Ο Πρωθυπουργός λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση κρουσμάτων παντού στην Ευρώπη, κάτι που δεν μπορεί να αποκλειστεί και στην Ελλάδα, έκρινε ότι η διεξαγωγή αγώνων έστω και με λίγους φιλάθλους, τη στιγμή που απαιτείται η αποφυγή κάθε συγχρωτισμού και η αυστηρή τήρηση των υγειονομικών κανόνων, θα έστελνε το λάθος μήνυμα στους πολίτες.

Τομεάρχης Αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ: «Μητσοτάκης ανακαλεί Μητσοτάκη»

Για την ανάκληση της απόφασης αναφορικά με την παρουσία περιορισμένου αριθμού φιλάθλων στους ποδοσφαιρικούς αγώνες τοποθετήθηκε ο τομεάρχης Αθλητισμού και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, αναφέροντας με νόημα ότι ο «Μητσοτάκης ανακαλεί Μητσοτάκη».

Παράλληλα διερωτάται: «Πότε τελικά πήρε τη σωστή απόφαση ο πρωθυπουργός; Τη Δευτέρα ή την Τρίτη; Πότε τελικά άκουσαν τη γνώμη των λοιμωξιολόγων; Χθες ή σήμερα; Καμία σοβαρότητα, καμία υπευθυνότητα που να αποδεικνύει σεβασμό στους φιλάθλους. Μόνο επιτελική ανικανότητα. Όπως παντού».