fbpx

Τηλεοπτική στέγη στην ΕΡΤ βρήκαν 7 ομάδες της Σούπερ Λίγκας

Σε συμφωνία κατέληξαν χθες ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και η πλευρά των επτά ομάδων της Σούπερ Λίγκας, οι οποίες είχαν μείνει χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο.  


Αυτό σημαίνει ότι αύριο αναμένεται να γίνει κανονικά η κλήρωση του πρωταθλήματος και στις 25 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η σέντρα για τη σεζόν 2018-19, όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί.

Οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Αρης, Ατρόμητος, Παναιτωλικός, Ξάνθη, Απόλλων Σμύρνης και Λαμία συμφώνησαν σε κλειστό διετές συμβόλαιο για τη μετάδοση των εντός έδρας αγώνων τους από την ΕΡΤ, με οψιόν ανανέωσης για άλλα τρία χρόνια, εφόσον οι ομάδες μειωθούν στις 12, και ανάλογα τη βούληση της τότε κυβέρνησης.

Το ποσόν που θα δοθεί ανά έτος για τη μετάδοση των εντός έδρας αγώνων του πρωταθλήματος των επτά ομάδων αναμένεται να φτάσει τα 14,3 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κατανεμηθούν ως εξής: Παναθηναϊκός: 4,2 εκατομμύρια ευρώ, Αρης: 2, Ατρόμητος: 1,9, Ξάνθη: 1,65, Παναιτωλικός: 1,65, Απόλλων Σμύρνης: 1,45, Λαμία: 1,45.

Το συνολικό ποσόν είναι 17 εκατομμύρια ευρώ, αλλά το 17% το παρακρατεί η ΕΡΤ λόγω των ποινικών ρητρών και των μπόνους που έχουν συμφωνηθεί. Οι επτά ΠΑΕ θα υπογράψουν συμβόλαιο με την ΕΡΤ αύριο το πρωί και στη συνέχεια στη Γ.Σ. της Σούπερ Λίγκας θα υπογράψουν και την προκήρυξη του πρωταθλήματος.

Αμέσως μετά θα γίνει η κλήρωση προκειμένου το πρωτάθλημα ν’ αρχίσει την 25η Αυγούστου.

Στη συμφωνία έχει προσδιοριστεί πως αν μια ομάδα υποβιβαστεί, τότε θα έχει εξασφαλισμένο το ίδιο ποσόν και για την επόμενη σεζόν στη Σούπερ Λίγκα 2, μόνο για μία χρονιά. Αργά το βράδυ οι επτά ΠΑΕ εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν ότι «βρέθηκε λύση στο πρόβλημα των ομάδων που είχαν βρεθεί τηλεοπτικά άστεγες μετά τα προβλήματα που δημιούργησε η διάλυση της κεντρικής διαχείρισης.

Η κρατική τηλεόραση θα μεταδίδει τους αγώνες κατόπιν συμφωνίας η οποία επιτεύχθηκε και η οποία προβλέπει κλειστό διετές συμβόλαιο. Η συμφωνία αυτή καθιστά δυνατή την έναρξη του πρωταθλήματος και θωρακίζει την ισονομία και τον υγιή ανταγωνισμό μεταξύ των ομάδων. Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η έναρξη του πρωταθλήματος επιφέρει σημαντικά έσοδα στο ελληνικό Δημόσιο καθώς μέσω της συμμετοχής των ομάδων στα κουπόνια των στοιχηματικών εταιρειών το κράτος εισπράττει σημαντικούς φόρους.

Αυτό το έσοδο στο ελληνικό Δημόσιο δεν θα προέκυπτε εάν δεν υπήρχε η έναρξη του πρωταθλήματος. Οι επτά ομάδες εκφράζουν θερμές ευχαριστίες στον κ. Βασιλειάδη για την επιτυχημένη λύση που έδωσε, καθώς επίσης και στην τηλεόραση της ΕΡΤ, της οποίας η αρωγή είναι σημαντική στις δύσκολες εποχές που διέρχεται το ποδόσφαιρο».

Τέλος, το πιθανότερο είναι ότι από το επόμενο πρωτάθλημα θα υποβιβαστούν απευθείας οι τρεις τελευταίες ομάδες.