Ο ΠΑΟΚ άναψε φωτιές στην Μπενφίκα!

Μπεφίνκα-ΠΑΟΚ 1-1

Στον απόηχο του σπουδαίου αποτελέσματος που κατέκτησε ο ΠΑΟΚ στο «Ντα Λουζ» της Λισσαβώνας με αντίπαλο την Μπενφίκα, κινούνται ο πορτογαλικός Τύπος, οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, οι φίλοι του ΠΑΟΚ αλλά και η ίδια η UEFA που διενεργεί δημοσκόπηση για το ποιος θα προκριθεί. 

Το «χρυσό» γκολ του Αμρ Ουάρντα που χάρισε το 1-1 στον «Δικέφαλο του Βορρά», έγινε θέμα και στην Αίγυπτο από όπου κατάγεται ο διεθνής μεσοεπιθετικός των Κυπελλούχων Ελλάδος. Ο Αιγύπτιος δημοσιογράφος που περιέγραφε τον αγώνα πανηγύρισε σαν να σκόραρε η… δική του ομάδα, αποθεώνοντας τον συμπατριώτη του.

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στη βάση χθες το μεσημέρι και τα ΜΜΕ της Πορτογαλίας κάνουν ιδιαίτερη αναφορά στις δυσκολίες που θα συναντήσουν οι «αετοί» της Λισσαβώνας στη ρεβάνς.

«Διάσωση στην Ελλάδα», έγραψε η «Ρέκορντ», τονίζοντας για τον προχθεσινό αγώνα πως «η Μπενφίκα έχασε σπουδαίες ευκαιρίες για να σκοράρει περισσότερα γκολ αλλά δεν τα κατάφερε». Για «σκληρή ισοπαλία» έκανε λόγο η A’Bola, που στάθηκε στη μεγαλειώδη εμφάνιση του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ Αλέξανδρου Πασχαλάκη.

Οι εφημερίδες Jornal de noticias και Correio da manha σχολίασαν τα εκατομμύρια που φαίνεται πως χάνουν οι «αετοί» από ενδεχόμενο αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ. Η πρώτη κυκλοφόρησε χθες με πρωτοσέλιδο «η Μπενφίκα… πετάει εκατομμύρια» και η δεύτερη με τίτλο «Χαμένα εκατομμύρια».
Μπενφίκα και… Αστέρας


Ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι ποδοσφαιριστές του γνωρίζουν πως έχουν μπροστά τους μια τεράστια ευκαιρία να γράψουν το όνομά τους με «χρυσά γράμματα» στην ιστορία του συλλόγου, συνδυάζοντας το 2018 με την πρώτη συμμετοχή του ΠΑΟΚ στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Τούμπα είναι δεδομένο πως θα είναι κατάμεστη, ο ΠΑΟΚ κατάφερε σε ένα ματς που δεν ήταν ιδιαίτερα καλός να πάρει ένα μεγάλο αποτέλεσμα σε μια πολύ απαιτητική έδρα και φαίνεται πως η επική ανατροπή με την Σπαρτάκ Μόσχας στην προηγούμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, έχει τονώσει το ηθικό των παικτών που νιώθουν πως δεν μπορούν να χάσουν με τίποτα.

Αναμένονται πολλές αλλαγές από τον Ρουμάνο προπονητή για το παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Αστέρα Τρίπολης, προκειμένου η ομάδα να εμφανιστεί εντελώς έτοιμη και κυρίως ξεκούραστη για τη μεγάλη ρεβάνς της προσεχούς Τετάρτης στην Τούμπα.