Την υπόδειξη χώρων φιλοξενίας προσφύγων ζήτησε απο την Π.Ε.Δ.Α. ο υπ. Εσωτερικών

Σύσκεψη υπ. Εσωτερικών και ΠΕΔΑ για τη φιλοξενία των προσφύγων

Να υποδείξουν κατάλληλους χώρους προσωρινής και μεσοπρόθεσμης παραμονής προσφύγων, ζήτησε από τους Δημάρχους του λεκανοπεδίου Αττικής η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης στην συνάντηση που είχε με με τον Πρόεδρο της ΠΕΔΑ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής) και Δήμαρχο Νέας Ιωνίας, Ηρακλή Γκότση και υπόλοιπα μέλη της διοικούσας επιτροπής.

Αναφερόμενος στο ίδιο θέμα ο κ. Π. Κουρουμπλής τόνισε ότι, η Χώρα μας αντιμετωπίζει ένα ιδιαίτερα κρίσιμο ζήτημα τη στιγμή που η Ευρώπη με το κλείσιμο των συνόρων έρχεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο αφύπνισης εθνικιστικών διαθέσεων.

Ο υπουργός, επεσήμανε την ανάγκη στενής συνεργασίας και συνεννόησης με όλους τους Δήμους για την καλύτερη διαχείριση του προσφυγικού, ενώ αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των περιοχών της Χώρας που σηκώνουν το βάρος του προσφυγικού.

Εξήρε, δε, την συμπεριφορά που επιδεικνύουν καθημερινά οι Έλληνες στους πρόσφυγες, δείχνοντας εμπράκτως την αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη που διαθέτουμε ως λαός.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔΑ, κ. Ηρακλής Γκότσης αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία που έχει η ΠΕΔΑ με το Υπουργείο Εσωτερικών, τονίζοντας πως, οι Δήμοι Αττικής θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την από κοινού διαχείριση του προσφυγικού.