Υπουργός Εσωτερικών μετά την συνάντηση του με την ΚΕΔΕ: ” το θέμα με τους σχολικούς φύλακες είναι ξεκαθαρισμένο….”

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στο Υπουργείο Εσωτερικών συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με το Προεδρείο της ΚΕΔΕ. Έγινε ανταλλαγή απόψεων για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ιδίως για το θέμα της αξιολόγησης των δομών των Δήμων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου “η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα και ήταν εποικοδομητική.”

Στη συνάντηση μετείχαν ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, η Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κα Εύη Χριστοφιλοπούλου και οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Εσωτερικών κύριοι Γιάννης Ιωαννίδης και Άγγελος Συρίγος

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Υπουργός Εσωτερικών προέβη σε δηλώσεις:

Γ. Μιχελάκης: Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση με τους δημάρχους. Έγινε ανταλλαγή απόψεων. Ούτως ή άλλως η διαπραγμάτευση συνεχίζεται. Τα θέματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πολλά και η επίλυσή τους θα πρέπει να γίνει γρήγορα. Θα έχουμε και άλλες συναντήσεις και θα συζητήσουμε και άλλα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Δημοσιογράφος: Με τους σχολικούς φύλακες και τα κενά…
Γ. Μιχελάκης: Τα θέματα αυτά είναι ξεκαθαρισμένα. Ό,τι έχουμε ανακοινώσει. Από εκεί και πέρα θα συζητήσουμε και άλλα θέματα.
Δημοσιογράφος: Θα λογιστούν ως κινητικότητα η ενδοδημοτική μετακίνηση;
Γ. Μιχελάκης: Είναι σημαντικό να προχωρήσει η αξιολόγηση των δομών των Δήμων. Είναι σίγουρο ότι, σε αυτή τη διαδικασία, θα διαπιστωθεί ότι σε κάποιες υπηρεσίες υπάρχει υπερστελέχωση και σε κάποιες άλλες λείπει προσωπικό. Εκεί βέβαια θα υπάρξει μετακίνηση προσωπικού για να καλυφθούν οι ανάγκες.