Πρώτη σε σταυρούς στην Ανατ. Αττική η Καίτη Θεοχάρη (από το Γέρακα) με τον συνδυασμό της Ρένας Δούρου. Έκπληξη: δεν εκλέγεται ο Θόδωρος Γκοτσόπουλος!

Δύο εκπλήξεις αναδεικνύονται από τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των υποψηφίων με τον συνδυασμό της Ρένας Δούρου στην Ανατολική Αττική:

η πρώτη, ιδιαίτερα ευχάριστη, αφορά την πρωτιά της Καίτης Θεοχάρη. Πρόκειται για συμπολίτισά μας από το Γέρακα, είναι από τα παλαιά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή μας και με 6.356 σταυρούς κατέλαβε την πρώτη θέση στην ανατολική Αττική και μάλιστα στο σύνολο όλων των συνδυασμών που συμμετείχαν στις περιφερειακές εκλογές της 18ης Μαίου 2014.

Η δεύτερη έκπληξη είναι δυσάρεστη και αφορά την μη εκλογή του επί τετραετία Δημάρχου Παλλήνης (2003-2006) Θόδωρου Γκοτσόπουλου στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Πρωτοδικείου Αθηνών, ο Θόδ. Γκοτσόπουλος καταλαμβάνει την 8η θέση στον πίνακα κατάταξης, αναδεικνυόμενος 1ος επιλαχών στην περιφερειακή ενότητα Ανατ. Αττικής με 4.108 σταυρούς (348 σταυροί διαφορά από τον 7ο που εκλέγεται)

Το οξύμωρο στην περίπτωσή του είναι ότι ο συνδυασμός της Ρένας Δούρου κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην περιφερειακή ενότητα της Ανατολικής Αττικής με 22,56% έναντι 23,97% του συνδυασμού του Γιάννη Σγουρού, με αποτέλεσμα, να μην δικαοιύται την 8η έδρα την οποία θα είχε ο Γιάννης Σγουρός αν κέρδιζε τις εκλογές της Κυριακής 25 Μαίου 2014.

Με τις επτά έδρες, μένει εκτός περιφερειακού συμβουλίου ο Θόδωρος Γκοτσόπουλος και δεν είναι υπερβολή ο ισχυρισμός ότι η μη εκλογή του συνιστά πλήγμα για την περιοχή μας, δεδομένου ότι και καλός γνώστης των προβλημάτων της ανατολικής Αττικής είναι και πολύτιμη εμπειρία διαθέτει από την ενασχόλησή του με την τοπική αυτοδιοίκηση. (μεταξύ άλλων, την τετραετία 1998-2001 ήταν επικεφαλής της παράταξης του τότε Συνασπισμού της Αριστεράς στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατ. Αττικής με Νομάρχη τον κ. Δημ. Φράγκο)

Στους εκλεγόμενους και η πολυέμπειρη Ιωάννα Στεργίου η οποία με την συνεπή πολιτική δράση της και την διαχρονική αγωνιστική παρουσία της καταλαμβάνει μία θέση στα έδρα της συμπολίτευσης, για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε η αυτοδιοικητική της δραστηριότητα.

Ακολουθεί ο πίνακας των εκλεγμένων και μη σε σειρά κατάταξης: