Συνεδριάζει την Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, ο Πρόεδρος του Π.Σ. Χρ. Θεοδωρόπουλος και ο Αντιπρόεδρος, Θ. Σχοινάς. Στον πρώτο, ανήκει η πρωτοβουλία της εκ νέου τηλεδιάσκεψης και στον δεύτερο, η υλοποίηση.

Στο αμφιθέατρο “Ιωάννης Καποδίστριας” του Πολεμικού Μουσείου Αθήνας (Ριζάρη 2, Αθήνα) συνέρχεται την Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 15:30 το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής με επτά θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά το Π.Σ. θα συνεδριάσει στο Πολεμικό Μουσείο και η επιλογή αυτή ανακοινώθηκε στην προηγούμενη, πρώτη συνεδρίαση από τον Περιφερειάρχη κ. Γ. Πατούλη και μάλιστα χωρίς αιτιολόγηση.

Οι εκπρόσωποι των παρατάξεων ζήτησαν να υπάρχει σταθερό σημείο συνεδριάσεων και τελικά αποφασίστηκε να συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Μεταφορών «μέχρι νεωτέρας» όπως, χαρακτηριστικά δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

Επισημαίνεται ότι η έλλειψη ιδιόκτητου χώρου κατάλληλου να φιλοξενεί στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής με τα 101 μέλη και το ενδιαφερόμενο κοινό, είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί την Περιφέρεια Αττικής από την σύστασή της το 2011.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

 1. Ενημέρωση – Συζήτηση για τον έλεγχο και τη θωράκιση των κτιρίων μεγάλου ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Αττικής.
 2. Εκλογή εκπροσώπων του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, σύμφωνα με το Π.Δ. 74/2011 (ΦΕΚ Α΄181/22-08-2011).
 3. Έγκριση σκοπιμότητας συμμετοχής της Περιφέρειας Αττικής σε πρόγραμμα Η2020, με τίτλο: «EUPHORIC – An equity-sensitive Urban Health and Wellbeing Platform harnessing the benefits of Earth Observation and Socioeconomics for effective and targeted policies».
  (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Κόκκαλης)
 4. Λήψη απόφασης για την κατάταξη αθλητικών εγκαταστάσεων εποπτείας Περιφέρειας Αττικής σε κατηγορίες του άρθρου 4 του Ν.4479/2017.
  (Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Μ. Βάρσου)
 5. Έγκριση λήψης προσωρινών μέτρων ρύθμισης οδικής κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο του Πρωτεύοντος Αστικού Οδικού Δικτύου (Π.Α.Ο.Δ.), τα παράπλευρα δίκτυα της Αττικής Οδού καθώς και παράπλευρα δίκτυα της Π.Α.Θ.Ε. (εντός του Νομού Αττικής) και οδικό δίκτυο της τέως Δ.Ε.Σ.Ε. στα πλαίσια του έργου ΣΗΜ-3/18 : «Συντήρηση εξοπλισμού Συστήματος Διαχείρισης Κυκλοφορίας και Λειτουργία Κ.Δ.Κ.» για τα έτη 2019-2020.
  (Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ε. Κοσμίδη)
 6. Ορισμός νέων εκπροσώπων της Περιφέρειας Αττικής στις γνωμοδοτικές επιτροπές Λιμεναρχείων χωρικής αρμοδιότητας Περιφέρειας Αττικής για το υπόλοιπο του έτους 2019 και για το έτος 2020.
  (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σ. Βοϊδονικόλας)
 7. Ορισμός μελών στα Συντονιστικά Όργανα Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) Περιφερειακών Ενοτήτων Περιφέρειας Αττικής.
  (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Κόκκαλης)