Συνάντηση εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Θ. Αυγερινού & της Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Ε. Δουνδουλάκη

Μία εφ΄ όλης της ύλης συνάντηση εργασίας πάνω στα θέματα πολιτισμού είχε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Θανάσης Αυγερινός με την Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής κα. Ελένη Δουνδουλάκη και την συνεργάτιδά της κα. Σίλια Σκοπετέα.

Η κ. Δουνδουλάκη ενημερώθηκε για τις ιδιαιτερότητες της περιοχής με σκοπό τον από κοινού σχεδιασμό πολιτιστικών δράσεων ώστε να καταρτιστεί το πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής για το έτος 2020.

Η Ανατολική Αττική εκτός από τους εμβληματικούς αρχαιολογικούς χώρους διεθνούς εμβέλειας που διαθέτει, όπως πχ ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, διαθέτει και πολλά άλλα σημεία λιγότερο γνωστά στο ευρύτερο κοινό όπως ο Θορικός στο Λαύριο, το αρχαιολογικό μουσείο Μαραθώνα, ο ναός Αρτέμιδας στη Βραυρώνα, το Αμφιάρειο Ιερό στον Ωρωπό αλλά και σημεία ειδικού πολιτιστικού ενδιαφέροντος και τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς ανά Δήμο.

Σε συνεργασία πάντα με τους Δήμους, η ανάδειξη αυτών των σημείων και χαρακτηριστικών αποτελεί κοινό στόχο και όραμα τόσο του κ. Αυγερινού όσο και της κας Δουνδουλάκη, καθώς έτσι θα ενισχυθεί και η διακριτή ταυτότητα του κάθε Δήμου, θα προσελκυθεί κόσμος αλλά θα βελτιωθεί και η ποιότητα ζωής των πολιτών της τοπικής κοινωνίας.