Ρένα Δούρου: Η Δικαιοσύνη να αναζητήσει τις πραγματικές αιτίες και τους πραγματικούς ενόχους

Ρένα Δούρου, Περιφερειάρχης Αττικής

Σε δήλωσή της, εξερχόμενη του ανακριτικού γραφείου μετά την απολογία της για την πυρκαγιά στο Μάτι, η απερχόμενη Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Ρένα Δούρου, δήλωσε:

«Η προφορική η απλή έκφραση υπολείπεται πάντοτε της οδύνης για την απώλεια τόσων ζωών.

Με αυτή την πεποίθηση προσήλθα εκείνο το βράδυ, τη νύχτα της τραγωδίας στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με την πεποίθηση ότι δεν μπορούμε να μην βάλουμε stop στην κουλτούρα της ατιμωρησίας.

Και ότι πρέπει να βρίσκονται επιτέλους οι πραγματικοί υπεύθυνοι για όσα συμβαίνουν στην πατρίδα μας και όχι μόνο στην Αττική.

Πιστεύοντας με την ίδια μου την πράξη ότι η δικαιοσύνη οφείλει να αναζητήσει τος πραγματικές αιτίες και τους πραγματικούς ενόχους και ότι δεν εξυπηρετεί σκοπούς και σκοπιμότητες σήμερα στέκομαι μπροστά σας, και λέω ότι το απέδειξε για άλλη μια φορά.

Ωστόσο, πρέπει να μοιραστώ μαζί σας την πραγματική μου ανησυχία για το γεγονός ότι οι άνθρωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όταν με τόση ευκολία μπορούν να συσταθούν κατηγορητήρια από τον οποιοδήποτε, είναι ένας κακός οιωνός για την αποτελεσματικότητα της Τοπικής Αυτοδιοικησης.»