Ρ. Δούρου & Γ. Σγουρός: με «πρόθυμα δεκανίκια» επιχειρήθηκε μετατροπή του Π.Σ σε διακοσμητικό όργανο

Ρένα Δούρου, Γιάννης Σγουρός

Στις δύο πρόσφατες εισηγήσεις της περιφερειακής αρχής οι οποίες, συζητήθηκαν και καταψηφίστηκαν, αναφέρονται με δηλώσεις τους, οι επικεφαλής των δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης, Ρένα Δούρου και Γιάννης Σγουρός με τις οποίες επικρίνεται η προσπάθεια της περιφερειακής αρχής να συστήσει Επιτροπές Πολιτισμού/Αθλητισμού και Περιβάλλοντος προκειμένου με τη δυνατότητα που παρέχει ο «διορθωτικός» νόμος του υπουργού Εσωτερικών, κ. Τ. Θεοδωρικάκου να παίρνει αποφάσεις με την «πλασματική» πλειοψηφία των 3/5.

Τόσο, η Ρένα Δούρου όσο, και ο Γιάννης Σγουρός, στηλιτεύουν την διοίκηση του κ. Γ. Πατούλη για απόπειρα «αλλοίωσης της λαϊκής ετυμηγορίας» και για προσπάθεια μετατροπής του Περιφερειακού Συμβουλίου σε «διακοσμητικό όργανο» με την υποστήριξη των ψήφων της Χρυσής Αυγής και των δήθεν «ανεξάρτητων» περιφερειακών συμβούλων (αποχώρησαν από την παράταξη του Γ. Σγουρού) οι οποίοι, ως «πρόθυμα δεκανίκια», κατέλαβαν έμμισθες θέσεις ευθύνης στην διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής και στον ΕΔΣΝΑ.

Υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής και για δεύτερη εν συνεχεία φορά, συζητήθηκαν οι εισηγήσεις της περιφερειακής αρχής για σύσταση των Επιτροπών, Πολιτισμού/Αθλητισμού και Περιβάλλοντος, πλην, όμως, αμφότερες απορρίφθηκαν γιατί δεν συγκέντρωσαν πλειοψηφία 50% +1.

Ακολουθούν οι δηλώσεις των δύο επικεφαλής

Ρένα Δούρου

«Για δεύτερη φορά, την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής προσπάθησε, μαζί με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, να συγκροτήσει τις Επιτροπές Πολιτισμού και Αθλητισμού καθώς και εκείνη του Περιβάλλοντος, στηριζόμενη στις κυβερνητικές, νομοθετικές αλχημείες, οι οποίες αλλοιώνουν την αποτύπωση της δύναμης των Περιφερειακών Παρατάξεων.

Παραχωρώντας πλειοψηφικά ποσοστά της τάξης των 3/5 στη Διοικούσα Παράταξη, χωρίς αυτά να αποτυπώνουν τον πραγματικό συσχετισμό δυνάμεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Για δεύτερη φορά απέτυχε. Και αυτό παρά τα «δεκανίκια» των «προθύμων».
Η σημερινή Διοίκηση, πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της εξουσίας, αντί να παρουσιάσει στους πολίτες και στο Περιφερειακό Συμβούλιο έναν συνεκτικό σχεδιασμό που να αφορά τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και το περιβάλλον, και τη δρομολόγηση λύσεων στα σοβαρά αυτά ζητήματα, επιδιώκει, την οικοδόμηση πλαστών πλειοψηφιών.
Και αυτό με στόχο να καλύψει το έλλειμμα του πολιτικού σχεδιασμού της μέσα από αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις.»

Γιάννης Σγουρός

«Η τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής κατέδειξε για μια ακόμη φορά την επιμονή της διοίκησης Πατούλη να πορευθεί σε ολισθηρούς, αντιδημοκρατικούς και κατηφορικούς δρόμους.

Επικυρώνοντας και διευρύνοντας την συνεργασία του και την πολιτική συναλλαγή με τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ο κ. Πατούλης προσπάθησε για δεύτερη φορά, ανεπιτυχώς, να αλλοιώσει τη λαϊκή ετυμηγορία όπως αποτυπώθηκε με την ψήφο των πολιτών στο Περιφερειακό Συμβούλιο, και να συγκροτήσει τις Επιτροπές Πολιτισμού-Αθλητισμού και Περιβάλλοντος, με στόχο να καταστήσει «διακοσμητικό όργανο» το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Στην επικίνδυνη αυτή τακτική του, που αποκρούστηκε για δεύτερη φορά από όλες τις άλλες παρατάξεις –πλην της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, βασίστηκε και πάλι στα «πρόθυμα δεκανίκια» των δήθεν «ανεξάρτητων» που κατέλαβαν έμμισθες θέσεις ευθύνης στη διοίκηση της Περιφέρειας και στον ΕΔΣΝΑ, ευτελίζοντας και καταπατώντας κάθε έννοια πολιτικής ηθικής.

Ωστόσο, αυτή τη φορά ο κ. Πατούλης πήγε ένα βήμα παραπέρα ψέγοντας τον ίδιο τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και στέλεχος της παράταξής του κ. Θεοδωρόπουλο, (τον οποίο η παράταξή μας ψήφισε) ζητώντας του ουσιαστικά να εμποδίζει την έκφραση των φορέων και των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου!

Είναι προφανές ότι με αυτές τις λογικές, αυτή τη συμπεριφορά και αυτή τη λειτουργία του κ. Πατούλη, η Περιφέρεια Αττικής οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε «αχαρτογράφητα νερά» με άμεσο κίνδυνο αντιδημοκρατικής εκτροπής.

Η Παράταξή μας, ανταποκρινόμενη στο χρέος της έναντι όλων των πολιτών της Αττικής, θα συνεχίσει να δίνει μάχες εμπροσθοφυλακής, απέναντι στη λογική του «βλαχοδήμαρχου» που θέλει να επιβάλλει ο κ. Πατούλης, στηρίζοντας αταλάντευτα την ελεύθερη έκφραση όλων, αλλά και τη δημοκρατική λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου, επ’ ωφελεία των πολιτών της Αττικής».

ΥΓ: Αλήθεια πιστεύετε στη συνεργασία της παράταξή σας με τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ;

Το ακόλουθο επισυναπτόμενο video, περιέχει την παρέμβαση του Περιφερειακού Συμβούλου Ανατολικής Αττικής, Σωτήρη Μεθενίτη, στην συνεδρίαση του Π.Σ. της 19ης/12/2019 όταν για πρώτη φορά εισήχθη προς συζήτηση, η εισήγηση της περιφερειακής αρχής, υπό τον τίτλο, “Σύσταση Επιτροπής Περιφερειακού Συμβουλίου “Πολιτισμού και Αθλητισμού” σύμφωνα με το άρθρο 164 του Ν.3852/10 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, μεταβίβαση αρμοδιοτήτων και ορισμός μελών της.”

Η παρέμβαση του κ. Σ. Μεθενίτη ακολουθείται από την απάντηση του κ. Γ. Πατούλη, η οποία για λόγους δεοντολογίας κρίθηκε ως επιβεβλημένη, η ανάδειξη της.