Με αργούς ρυθμούς τοποθετούνται οι “έξυπνες στάσεις” στους Δήμους, Παλλήνης, Παιανίας, Σπάτων-Αρτέμιδος & Κρωπίας

Αν και με ιδιαίτερα αργό ρυθμό, τίθενται σταδιακά σε λειτουργία οι πινακίδες τηλεματικής (και) στους Δήμους, Παλλήνης, Παιανίας, Σπάτων-Αρτέμιδος και Κορωπίου οι οποίες είναι ήδη εγκατεστημένες στις στάσεις της αστικής συγκοινωνίας με προοπτική ολοκλήρωσης του έργου εντός του Απριλίου 2016.

Απομένει, τώρα, να ενταχθούν στο τηλεματικό σύστημα τα δρομολόγια των λεωφορειακών γραμμών που εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό της περιοχής μας κι όταν αυτό συμβεί, ο επιβάτης θα γνωρίζει τον ακριβή χρόνο διέλευσης του λεωφορείου από την στάση στην οποία βρίσκεται.

Σύμφωνα με όσα επίσημα στοιχεία είναι γνωστά, ο τηλεματικός εξοπλισμός στα οχήματα (υπολογιστής, κονσόλα οδηγού, οθόνη) έχει τοποθετηθεί σε 1.150 από τα συνολικά 2.000 οχήματα που περιλαμβάνονται στο έργο.

Συγκεκριμένα, κατά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης, 1.750 θερμικά λεωφορεία και 250 τρόλεϊ θα διαθέτουν το σύστημα.

Η τηλεματική προσφέρει ενημέρωση για:

Τον ακριβή χρόνο διέλευσης των οχημάτων.

Εκτακτα περιστατικά μέσω φωτεινών μηνυμάτων.

Ατομα με Ειδικές Ανάγκες μέσω ηχητικής ενημέρωσης με το πάτημα κομβίου στον στύλο της στάσης.

Τις θέσεις οχημάτων κάθε επιλεγμένης γραμμής πάνω στον χάρτη, την άφιξη του επόμενου οχήματος, την πλησιέστερη στάση στον χάρτη, καθώς και τη βέλτιστη διαδρομή μέσω εφαρμογής σε έξυπνες συσκευές (έξυπνα κινητά, τάμπλετ, ηλεκτρονικούς υπολογιστές). Τα κέντρα ελέγχου του ΟΑΣΑ θα επιβλέπουν τα δρομολόγια σε πραγματικό χρόνο, με αποτέλεσμα τον καλύτερο συντονισμό, διαχείριση και εποπτεία του συγκοινωνιακού έργου.