Ο κ. Σ. Κωνσταντάς & άλλα 6 άτομα από την περιοχή μας, ενδιαφέρονται να διοικήσουν Νοσοκομείο της Αττικής

Στους ενδιαφερόμενους να διοικήσουν Νοσοκομείο της Αττικής συγκαταλέγονται και επτά άτομα από την περιοχή μας. Ακολουθώντας τις προσταγές της σχετικής πρόσκλησης υπέβαλαν αίτηση ενδιαφέροντος και τελούν σε αναμονή. Πρόκειται για τους κ.κ. Σπύρο Κωνσταντά (πρ. Δήμαρχος Παλλήνης, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος) Γεώργιος Μακρόπουλος, Ιωάννης Π. Μουρμούρης, Μισαήλ Κουγιουμτζίδης, Θέμης Καλπατσόγλου, Τσάμης Χρήστος και Γεώργιος Σμέρος (πρ. Δήμαρχος Παλλήνης) – οι τρεις τελευταίοι ασκούν καθήκοντα αναπληρωτών διοικητών σε Νοσοκομεία της Αττικής-

Οι υποψήφιοι στο σύνολό τους είναι 497 και σε ότι αφορά για τα νοσοκομεία στο λεκανοπέδιο Αττικής, οι θέσεις διοικητών είναι 14 και αναπληρωτών 22.

Στο μεταξύ έγινε γνωστό, ότι:

η υπό τον Γ.Γ. του υπουργείου Υγείας Π. Καλλίρη αρμόδια επιτροπή που αξιολογεί τα βιογραφικά των υποψηφίων, εισηγήθηκε ομόφωνα προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου όπως τεθεί ηλικιακό όριο στην επιλογή των υποψηφίων. Όχι κάτω των τριάντα ετών και όχι άνω των 60 ετών . Εφόσον ισχύσουν αυτά τα ηλικιακά όρια, οι περισσότεροι από τους παραπάνω θα τεθούν εκτός αξιολόγησης.

Ακόμη: έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι στα πλαίσια συμφωνίας των κομμάτων της συγκυβέρνησης, οι επιλογές των προσώπων για τα αξιώματα διοικητών-υποδιοικητών θα γίνουν με βάση την «αντιπροσωπευτικότητα» των τριών πολιτικών σχηματισμών στο κοινοβούλιο.

Την συμφωνία αυτή, άλλωστε, επικαλείται σε δηλώσεις του ο βουλευτής και επικεφαλής του νέου πολιτικού σχηματισμού υπό τον τίτλο «Συμφωνία για την Νέα Ελλάδα» κ. Α. Λοβέρδος, χαρακτηρίζοντας ευθέως τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Μ. Σαλμά, ως «διαχειριστή της όλης διαδικασίας.» Είπε χαρακτηριστικά ο κ. Α. Λοβέρδος: «ο καταμερισμός των διοικήσεων των νοσοκομείων του ΕΣΥ στα τρία συγκυβερνώντα κόμματα αποτελεί αναχρονισμό παλαιοκομματικού τύπου…»