Η τελευταία πράξη του Γιάννη Σγουρού στην κατασκευή του ΚΕΛ Κρωπίας-Παιανίας: εγκρίθηκε χθες από την Ε.Ε. ως “μεγάλο έργο”με προϋπολογισμό 112 εκατ. €

Εγκρίθηκε χθες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως Μεγάλο Έργο το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) Κρωπίας – Παιανίας, με συνολικό προϋπολογισμό 112 Εκατομμύρια Ευρώ.

Το έργο προχωρά με ιδιαίτερα γρήγορους ρυθμούς και έχει υλοποιηθεί στο 20%. Το ΚΕΛ Κρωπίας αποτελεί την απαρχή για την οριστική λύση στο τεράστιο πρόβλημα των χιλιάδων βόθρων της Ανατολικής Αττικής, ενώ εξαλείφεται οριστικά ο κίνδυνος επιβολής αυστηρών προστίμων στη χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. (η συνέχεια παρακάτω)

Οι ωφέλειες είναι σημαντικές, τόσο σε επίπεδο δημιουργίας υποδομών και προστασίας του περιβάλλοντος, όσο και σε επίπεδο απορρόφησης κοινοτικών πόρων. Η χρηματοδότησή του έργου γίνεται από το ΠΕΠ Αττικής 2007-2013 με το ποσό συμμετοχής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να φτάνει στα 74,8 Εκατομμύρια Ευρώ και το υπόλοιπο να καλύπτεται από Εθνικούς Πόρους.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός δήλωσε:

«Η απόφαση αυτή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποτελεί δικαίωση για την Περιφέρεια Αττικής. Μετά από μεγάλες προσπάθειες και μεθοδική δουλειά το ΚΕΛ Κρωπίας εντάχθηκε στον κατάλογο των Μεγάλων Έργων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και θα συνεχιστεί απρόσκοπτα η υλοποίησή του.

Αυτή είναι και η καλύτερη απάντηση σε όσους είχαν βιαστεί προεκλογικά να αμφισβητήσουν την πορεία υλοποίησης του έργου, ψευδόμενοι εναντίον της Περιφέρειας Αττικής. Το ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια και αργά ή γρήγορα τα ψεύδη και οι συκοφαντίες αποκαλύπτονται. Το μόνο που μένει τότε είναι η εμπάθεια και η ασχετοσύνη ορισμένων. Και επειδή ορισμένοι κατηγορούσαν εμένα ως ‘Μαυρογιαλούρο’ διαπιστώνω ότι σε αυτούς ταιριάζει γάντι το κοστούμι του κομματικού ‘Γκρούεζα΄ από την ίδια ταινία…

Όσοι δε, μας κατηγόρησαν για έργα βιτρίνας ας πάνε να ρωτήσουν τους κατοίκους της Ανατολικής Αττικής για την αναγκαιότητα του έργου.

Θέλω να ευχαριστήσω για μια ακόμη μια φορά τον Επίτροπο αρμόδιο για την Περιφερειακή Πολιτική κ. Γιοχάνες Χαν για τη συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα και τη στήριξη που μας προσέφερε».