Το εξελισσόμενο έργο του εσωτερικού δικτύου του ΚΕΛ Κορωπίου επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης κ. Γιάννης Σγουρός. Ήδη καλύφθηκαν τα πρώτα 5 χλμ του αγωγού

agogos_kropias
agogos_kropias

Το εργοτάξιο του ΚΕΛ Κρωπίας, επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, συνοδευόμενος από το Δήμαρχο Κρωπίας, Δημήτρη Κιούση και την Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Χρυσάνθη Κισκήρα.

Ο Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την πρόοδο των εργασιών κατασκευής του αγωγού στο εσωτερικό δίκτυο του Κορωπίου, του οποίου έχουν ήδη κατασκευαστεί τα πέντε από τα συνολικά ογδόντα ένα χιλιόμετρα, τα οποία αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2015.

Πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας για την περιοχή, με προϋπολογισμό περίπου 113 εκ. €, ποσό που αποτελεί το 1/10 του συνολικού πακέτου του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Αττικής.

Δήλωση του κ. Γ. Σγουρού

«Το έργο προχωράει νοικοκυρεμένα και θα ολοκληρωθεί εντός του χρονοδιαγράμματος. Υπάρχει πολύ καλή συνεργασία μεταξύ της Κοινοπραξίας, του Δήμου και της Περιφέρειας. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τις τεχνικές υπηρεσίες για το ζήλο που δείχνουν ώστε το έργο να παραδοθεί έγκαιρα και επιτέλους να καταργηθούν 40.000 βόθροι που ακόμα λειτουργούν στην περιοχή, κοστίζουν, ρυπαίνουν και μας πηγαίνουν πίσω ως κοινωνία. Από πλευράς του Δήμου θα πρέπει να υπάρξει σωστή ενημέρωση προς τους πολίτες για τη σπουδαιότητα του έργου, διότι με την ολοκλήρωσή του θα έχουν πολλαπλά οφέλη, τόσο από την ελαχιστοποίηση του κόστους επεξεργασίας των ακαθάρτων, όσο και ως προς την προστασία του περιβάλλοντος. Είναι επίσης σημαντικό να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε με ευελιξία οποιαδήποτε απρόοπτη δυσκολία τυχόν εμφανιστεί κατά την εκτέλεση του έργου, ώστε να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα χωρίς παρεκκλίσεις».sgouros_kiousis_kiskira

Ο κ. Δ. Κιούσης

Ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δ. Κιούσης ανέφερε: «Υπάρχει καλή συνεργασία με την Περιφέρεια. Το έργο θα γίνει εντός του χρονοδιαγράμματος. Αν το είχε αναλάβει η Κεντρική Διοίκηση θα βρισκόταν ακόμα στις μελέτες. Είναι γνωστό ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλύπτει τα κενά του Κράτους».

Η κ. Χ. Κισκήρα

Τέλος, η Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Χ. Κισκήρα σημείωσε: «Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη για τις ενέργειές του με στόχο την υλοποίηση αυτού του έργου. Η περιοχή είναι ταχέως αναπτυσσόμενη αλλά ταυτόχρονα έχει έλλειψη υποδομών».