Διάβημα διαμαρτυρίας γονέων στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής

Συμβολική κατάληψη του γραφείου Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής σήμερα το πρωί από την Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Δήμου Σαρωνικού.

Το διάβημα διαμαρτυρίας αφορά την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της περιοχής σε σχέση με τις ελλείψεις εκπαιδευτικών.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει η Ενωση Γονέων, «η κατάσταση που βιώνουν τα σχολεία του Δήμου 2,5 μήνες από την έναρξη του σχολικού έτους, παραμένει τραγική.

Τα κενά εκπαιδευτικών παραμένουν κενά, ολοκληρώνεται η κατάργηση του ολοήμερου με αποτέλεσμα να ενισχύεται η ιδιωτική εκπαίδευση σε βάρος της δημόσιας και βάλλονται ακόμα περισσότερο οικονομικά οι οικογένειές μας.

Από την άλλη, η Διεύθυνση και το Υπουργείο Παιδείας αποποιούνται των ευθυνών τους για τη θλιβερή κατάσταση που επικρατεί φέτος στην εκπαίδευση.

Εκτιμούμε ότι είναι αναγκαίο πιο πολύ από ποτέ ένα πανεκπαιδευτικό, αγωνιστικό, πολιτιστικό-μορφωτικό μέτωπο για να υπερασπίσουμε το δημόσιο σχολείο και τη μόρφωση των παιδιών μας. Η εμπειρία μας λέει ότι μέχρι σήμερα η ικανοποίηση των αιτημάτων μας γίνεται κάτω από την πίεση και πραγματοποίηση δυναμικών κινητοποιήσεων γονιών μαθητών και εκπαιδευτικών χωρίς ποτέ να χαριστούμε σε κανέναν».

Βασικά αιτήματα της Ένωσης Γονέων είναι η κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία και να παραμείνουν ανοικτά όλα τα ολοήμερα σχολεία.