Συνεδριάζει την Πέμπτη, 31 Ιαν. το Περιφερειακό Συμβούλιο με 9 θέματα στην ημερήσια διάταξη

Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής (φωτ. αρχείου)

Υπό την προεδρία του κ. Θ. Σχινά συνεδριάζει την Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 15:30 το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.(Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργός) με 9 θέματα στην ημερήσια διάταξη.Τα πρώτα τέσσερα αφορούν προγραμματικές συμβάσεις και τα τρία τελευταία, γνωμοδοτήσεις.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Πόρου για την κατασκευή του έργου: «Βελτίωση βατότητας αγροτικής οδού στις θέσεις ‘Μιστετσι’ και ‘Περγαρι’ στο Δήμο Πόρου, συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Χατζηπέρος)

Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Λαυρεωτικής για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Κατασκευή γηπέδου 9Χ9 στο Δημοτικό Στάδιο Κερατέας Δήμου Λαυρεωτικής», συνολικού προϋπολογισμού 390.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Φιλίππου)

Έγκριση σύναψης και όρων τροποποίησης-παράτασης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Καισαριανής για τη μελέτη: «Μελέτες στατικής επάρκειας των αιθουσών και του γυμναστηρίου στο Δημοτικό Στάδιο».
(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Κυπριανίδου)

Έγκριση σύναψης και όρων τροποποίησης – παράτασης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών για την παροχή υπηρεσίας με τίτλο: «Παροχή Υπηρεσιών καθαρισμού, φύλαξης ψηφιοποίησης και ανάδειξης των βιβλίων και τεκμηρίων της Γεωργικής Βιβλιοθήκης στον Πύργο Συγγρού του Κτήματος Συγγρού στην Κηφισιά».
(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Καραμέρος)

Έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας Πληροφοριακού Συστήματος Πρωτοκόλλου και Ηλεκτρονικής έκδοσης και διακίνησης εισερχομένων και εξερχομένων εγγράφων της Περιφέρειας Αττικής.
(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Αθανασιάδης)

Έγκριση επανυποβολής πρότασης για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής ως εταίρος στο ευρωπαϊκό έργο με τίτλο: NETGOV – Exploring the potential and challenges of a set of blockchain-based technologies to support new models of networked governance for public services (NETGOV – Εξερεύνηση των δυνατοτήτων και των προκλήσεων ενός συνόλου τεχνολογιών για την υποστήριξη νέων μοντέλων δικτυακής διακυβέρνησης για δημόσιες υπηρεσίες) στο πλαίσιο του προγράμματος HORIZON 2020.
(Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Κ. Σταυροπούλου)

Γνωμοδότηση επί της Μελέτης τροποποίησης ΑΕΠΟ, κατόπιν κτιριακού, μηχανολογικού εκσυγχρονισμού και αλλαγής τρόπου διαχείρισης υγρών αποβλήτων του υφιστάμενου εργοστασίου παραγωγής ειδών καλλωπισμού, της εταιρείας «HELLENICA Α.Ε.» που λειτουργεί στην οδό Ηφαίστου 11, στη θέση Τζήμα Πόρτσι Κορωπίου.
(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος)

Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο «Εργοστάσιο γόμωσης φυσιγγίων μετά αποθηκών εκρηκτικών (άκαπνη πυρίτιδα) – ΔΟΡΚΑΣ ΑΒΕΕ, θέση ΧΟΥΣΜΙΖΑ – Δ.Ε. Σπάτων, Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος, στην Περιφέρεια Αττικής».
(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος)

Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων νέου Σταθμού Βάσης Κινητής Τηλεφωνίας (Σ.Β.Κ.Τ.) της COSMOTE με κωδική ονομασία θέσης «TSEPI 2 1400834», στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, του Δήμου Μεγαρέων, της Π.Ε. Δυτικής Αττικής, της Περιφέρειας Αττικής.
(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος)