Με αρκετές συμβάσεις έργων για Δήμους Ανατ. Αττικής η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Συνεδριάζει, σήμερα, Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017, ώρα 15:30, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργός) υπό την προεδρία του κ. Θ. Σχοινά. Στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης είναι εγγεγραμμένα 10 θέματα και μεταξύ αυτών δύο που αφορούν Δήμους της Ανατολικής Αττικής. 

Συγκεκριμένα:

η έγκριση σύναψης και όρων της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Παλλήνης για το έργο “αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Παλλήνης”, προϋπολογισμού 738.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) και

η έγκριση σύναψης και όρων της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Ωρωπού για τη μελέτη “Μελέτη Αποχέτευσης Ακαθάρτων των οικισμών Αυλώνος, Μαρκοπούλου, Ωρωπού, Νέων Παλατίων και Χαλκουτσίου Δήμου Ωρωπού, προυπολογισμού 1.416.164,36 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

Εισηγητής και στα δύο θέματα είναι ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Π. Φιλίππου.

Η ημερήσια διάταξη

1. Έγκριση σύναψης και όρων τροποποίησης – παράτασης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Μεταμόρφωσης για το έργο: “Βελτίωση Τμημάτων Οδοστρώματος διαφόρων δρομων του Δήμου Μεταμόρφωσης”.
(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Καραμέρος)

2. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Παλαιού Φαλήρου για το έργο: «Κατασκευή υπογείου χώρου στάθμευσης οχημάτων καθαριότητας και υπέργειου χώρου γραφείων καθαριότητας και χώρου πρασίνου και παιδικής χαράς στο Ο.Τ. 381», συνολικού προϋπολογισμού 4.880.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σπ. Καπάταης)

3. Έγκριση Σύναψης και όρων της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αχαρνών για το έργο “Συντήρηση και κατασκευή οδών του Δήμου Αχαρνών”, προϋπολογισμού 1.100.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Φιλίππου)

4. Έγκριση Σύναψης και όρων της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Παλλήνης για το έργο “Αναβάθμιση Αθλητικών Εγκαταστάσεων Δήμου Παλλήνης”, προϋπολογισμού 738.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Φιλίππου)

5. Έγκριση Σύναψης και όρων της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Ωρωπού για τη μελέτη “Μελέτη Αποχέτευσης Ακαθάρτων και ΕΕΛ των Οικισμών Αυλώνας, Μαρκοπούλου, Ωρωπού, Νέων Παλατιών και Χαλκουτσίου Δήμου Ωρωπού”, προϋπολογισμού 1.416.164,36 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Φιλίππου)

6. Έγκριση Σύναψης και όρων της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Ωρωπού για το έργο “Κατασκευή Συμπλήρωσης Δικτύου Ύδρευσης Παραλιακής Ζώνης Καλάμου στην περιοχή Χιλιοπόταμος Δήμου Ωρωπού”, προϋπολογισμού 1.853.609,66 € (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.).
(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Φιλίππου)

7. Έγκριση σύναψης και όρων τροποποίησης-παράτασης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη για την πράξη: «Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός Ιδεών Αξιοποίησης 46 Στρεμμάτων πρώην Νεκροταφείου Νεαπόλεως Νίκαιας».
(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Γαβρίλης)

8. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Πόρου για το έργο: «Συντήρηση, Αναβάθμιση Και Επέκταση Δικτύων και Αντλιοστασίων Αποχέτευσης στην Περιοχή της Σφαιριας του Δήμου Πόρου – Γαλατά», συνολικού προϋπολογισμού 2.300.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Χατζηπέρος)

9. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Κατασκευή Υποδομών και Αντικατάσταση Χλοοτάπητα στο Δημοτικό Στάδιο Γαλατά», συνολικού προϋπολογισμού 330.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Χατζηπέρος)

10. Έγκριση Υποβολής Πρότασης για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής ως εταίρος στο ευρωπαϊκό έργο με τίτλο: «Cocreation Methodologies and Big Data For the Benefit of Migrants and Refugees (Acronym: Cocreare)» στο πλαίσιο του προγράμματος HORIZON 2020.
(Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κα Κ. Σταυροπούλου)