Περιφερειάρχης Αττικής: “Βασικό μας μέλημα η επούλωση των πληγών των πυρόπληκτων”

Με την τήρηση ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς της 23 Ιουλίου άρχισε σήμερα η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, η οποία είχε μοναδικό θέμα συζήτησης την ενημέρωση για τα τεκταινόμενα κατά την πυρκαγιά από πλευράς Περιφέρειας, συζήτηση η οποία είχε αναβληθεί στις 26 Ιουλίου, έπειτα από αιτήματα παρατάξεων της αντιπολίτευσης. 

Λίγα λεπτά νωρίτερα η περιφερειάρχης με δήλωσή της υπογράμμισε ότι κύριο και βασικό μέλημα της Περιφέρειας είναι αφενός η υλοποίηση υποδομών για την αποτροπή καταστροφών αφετέρου η ανάληψη πρωτοβουλιών για την επούλωση των πληγών των συμπολιτών μας.

Ειδικότερα, η κ. Δούρου δήλωσε: «Κρίσιμο καθήκον της Περιφέρειας Αττικής είναι η ανάληψη εκείνων των πρωτοβουλιών που χρειάζονται για την επούλωση των πληγών των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται σήμερα στην Ανατολική Αττική. Σε αυτές δίνουμε προτεραιότητα. Κρίσιμο καθήκον είναι επίσης η διεκδίκηση εκείνων των θεσμικών μεταρρυθμίσεων που θα διασφαλίσουν ένα νέο μοντέλο Πολιτικής Προστασίας. Ένα μοντέλο που θα ανταποκρίνεται στα σημερινά δεδομένα των ακραίων καιρικών δεδομένων και της κλιματικής αλλαγής».