Περιφερειάρχης Αττικής: “Βασικό μας μέλημα η επούλωση των πληγών των πυρόπληκτων”

Με την τήρηση ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς της 23 Ιουλίου άρχισε σήμερα η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, η οποία είχε μοναδικό θέμα συζήτησης την ενημέρωση για τα τεκταινόμενα κατά την πυρκαγιά από πλευράς Περιφέρειας, συζήτηση η οποία είχε αναβληθεί στις 26 Ιουλίου, έπειτα από αιτήματα παρατάξεων της αντιπολίτευσης. 

Λίγα λεπτά νωρίτερα η περιφερειάρχης με δήλωσή της υπογράμμισε ότι κύριο και βασικό μέλημα της Περιφέρειας είναι αφενός η υλοποίηση υποδομών για την αποτροπή καταστροφών αφετέρου η ανάληψη πρωτοβουλιών για την επούλωση των πληγών των συμπολιτών μας.

Ειδικότερα, η κ. Δούρου δήλωσε: «Κρίσιμο καθήκον της Περιφέρειας Αττικής είναι η ανάληψη εκείνων των πρωτοβουλιών που χρειάζονται για την επούλωση των πληγών των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται σήμερα στην Ανατολική Αττική. Σε αυτές δίνουμε προτεραιότητα. Κρίσιμο καθήκον είναι επίσης η διεκδίκηση εκείνων των θεσμικών μεταρρυθμίσεων που θα διασφαλίσουν ένα νέο μοντέλο Πολιτικής Προστασίας. Ένα μοντέλο που θα ανταποκρίνεται στα σημερινά δεδομένα των ακραίων καιρικών δεδομένων και της κλιματικής αλλαγής».

Spiroulina PLATENSIS ... το όπλο της φύσης για την τριχόπτωση!