Ημερίδα της Περιφέρειας Αττικής και του Enterprise Greece με αντικείμενο “ο Αττικός Αμπελώνας”

Εκδήλωση υπό τον τίτλο «Ο Αττικός Αμπελώνας», διοργανώνουν αύριο, Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017 και ώρα 12:00 – 14:30, στο Ζάππειο Μέγαρο (αίθουσα 3) η Περιφέρεια Αττικής και η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. (Enterprise Greece). 

Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. Την ημερίδα θα συντονίσει ο Δρ. Οινολογίας Δημήτρης Χατζηνικολάου, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. (Enterprise Greece), Χρήστος Στάικος.

Πρόκειται για εκδήλωση η οποία εντάσσεται σε σειρά πρωτοβουλιών της Περιφέρειας Αττικής, με στόχο τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα δίνοντας, ειδικότερα, έμφαση στην ενίσχυση της εξωστρέφειας του κλάδου του οίνου και στην αύξηση των εξαγωγών. 

Σκοπός της ημερίδας, μέσα από τη συνέργεια των δύο φορέων, είναι η ανάπτυξη στρατηγικού σχεδίου για την προώθηση των προϊόντων και την επίτευξη των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων με πολλαπλασιαστικά οφέλη για τον κλάδο των οινοπαραγωγών Αττικής.

Θα συζητηθούν δράσεις σχετικές με τη διαχείριση των διαθέσιμων πόρων, η προτεραιότητα για την επίλυση προβλημάτων που αφορούν σε θέματα διαδικαστικά, θεσμικά κ.ά., καθώς και η χρηματοδοτική υποστήριξη της επιχειρηματικής πρωτοβουλίας.