Παράταση διαβούλευσης για το νομοσχέδιο περί ανακύκλωσης ζητά η ΚΕΔΕ από το ΥΠΕΚΑ

Παράταση του χρόνου διαβούλευσης του νομοσχεδίου του ΥΠΕΚΑ για την ανακύκλωση ζητά με επείγουσα επιστολή του προς τον υπουργό Γ. Μανιάτη, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.

Το νομοσχέδιο δόθηκε πριν λίγες ημέρες προς διαβούλευση με ημέρα λήξης λήγει την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου. –δείτε το σχετικό δημοσίευμα στον ΝΕΟΛΟΓΟ: https://neologosattikis.gr/news/genikes/3105-nomosxedio_anakiklosis_diavoylefsi

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ στην επιστολή του χαρακτηρίζει

«τουλάχιστον ατυχή τον χειρισμό του θέματος εκ μέρους των υπηρεσιών του υπουργείου και τον εκ των πραγμάτων αποκλεισμό της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας από τη διαδικασία σύνταξης του εν λόγω σχεδίου νόμου».

Υπογραμμίζει πως η Αυτοδιοίκηση τάσσεται αναφανδόν υπέρ της αναβάθμισης και της περαιτέρω ανάπτυξης της ανακύκλωσης και της μείωσης της απόρρριψης των απορριμμάτων σε ΧΥΤΑ καθώς και «ότι αντιλαμβανόμαστε πλήρως την ανάγκη εναρμόνισης της ελληνικής νομοθεσίας με την ευρωπαϊκή οδηγία 2008/98/ΕΚ έως την 1.01.2015.

Ως εκ τούτου ζητά να ξεκινήσει άμεσα διάλογος με το υπουργείο προκειμένου να βρεθεί λύση.

Τέλος ο κ. Πατούλης υπογραμμίζει πως η Αυτοδιοίκηση θεωρεί αδιαπραγμάτευτο ότι η όποια λύση δεν μπορεί να επιβαρύνει τα ήδη πετσοκομένα οικονομικά των δήμων όλης της χώρας.