145 οι Δήμαρχοι που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του κ. Γ. Πατούλη για την προεδρία της Κ.Ε.Δ.Ε

Ακόμη 30 Δήμαρχοι από διάφορες περιοχές της χώρας έσπευσαν να προσυπογράψουν και να υιοθετήσουν την πρωτοβουλία των 115 Δημάρχων εν όψει των εκλογών της Κ.Ε.Δ.Ε που θα γίνουν τον επόμενο μήνα.

Μεταξύ των 30 και τρεις Δήμαρχοι της περιοχής μας:

Δημ. Λουκάς, Λαυρεωτικής, Δημήτριος Μάρκου, Σπάτων-Αρτέμιδος και Σπύρου Στάμου, Παιανίας. Στους πρώτους 115 Δημάρχους συμπεριλαμβάνεται και ο Βασίλης Πιστικίδης, Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου.

Ο κεντρικός, πλειοψηφικός πυρήνας των 145 Δημάρχων που συγκροτούν τη συλλογική κίνηση προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία και ένας αρκετά μικρός αριθμός Δημάρχων από το ΠΑΣΟΚ με ενδεικτικές περιπτώσεις του κ. Β. Πιστικίδη και του κ. Δ. Λουκά, γεγονός που επιδέχεται πολλών ερμηνειών. (συνεχίζεται παρακάτω)

Η πρωτοβουλία των συνασπισθέντων Δημάρχων προσδιορίζεται από τον (…αριστερόφερτο) τίτλο «Ανατροπή στην Αυτοδιοίκηση» -οι ιδρυτές της, την αποκαλούν «Κίνημα»- και επικεφαλής της είναι ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και ταυτόχρονα Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας, κ. Γιώργος Πατούλης, αυτονόητα και υποψήφιος Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε.

Σε ότι αφορά την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α) υποψήφιος Πρόεδρος θα είναι ο Δήμαρχος Πεντέλης κ Δημ. Στεργίου –Καψάλης. (φωτογραφία)

Η Γενική Συνέλευση Π.Ε.Δ. Αττικής αποτελείται από 300 μέλη από τα οποία θα εκλεγεί με μυστική ψηφοφορία το 25μελές Διοικητικό Συμβούλιο και με την εξής σύνθεση: 15 Δήμαρχοι και 10 Δημοτικοί Σύμβουλοι. Οι εκλογές στην Π.Ε.Δ.Α θα έχουν γίνει ως και τις 15 Οκτωβρίου 2014.

Την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου στις δημαιρεσίες των Δήμων της χώρας θα εκλεγούν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που θα συμμετάσχουν στην Γενική Συνέλευση των οικείων Π.Ε.Δ.

Συνάντηση «συνεννόησης»

Χθες, με συμμετοχή εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την Περιφέρεια Αττικής πραγματοποιήθηκε άτυπη «συνέλευση» του Κινήματος «Ανατροπή στην Αυτοδιοίκηση» με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη. (η φωτογραφία είναι από την συνάντηση)

Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυναν, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Μ. Αγγελάκας και ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού και Διαχείρισης Αποβλήτων, Δ. Καλογερόπουλος,και υπεύθυνος Τομέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας- οι οποίοι εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην αυτοδιοικητική πρωτοβουλία, υπογραμμίζοντας «τη σπουδαιότητα να ηγείται του Κινήματος ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, που διαθέτει πλούσια αυτοδιοικητική εμπειρία και σπουδαίο κοινωνικό έργο».