Στους Φορείς Γενικής Κυβέρνησης εντάχθηκε ο ΕΔΣΝΑ. Τι σημαίνει αυτό; Θα μπορέσει να ρυθμίσει τα χρέη που “φέρει” από το παρελθόν

Τις ευχαριστίες του προς τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, για την ένταξη του ΕΔΣΝΑ* στο Μητρώο των Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, μετά τη σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου και Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός. (*Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής και είναι ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Αττικής)

Ειδικότερα σε δηλώσεις του, ο κ. Γιάννης Σγουρός επεσήμανε:

«Θέλω να εκφράσω δημόσια τις ευχαριστίες μου προς τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Αντώνη Σαμαρά και την Κυβέρνηση για την ένταξη του ΕΔΣΝΑ στο Μητρώο των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης. Η παρέμβασή του υπήρξε καταλυτική.

Δυστυχώς, έπρεπε να περάσουν δύο χρόνια από τη σύσταση του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου και αλλεπάλληλες επιστολές και δημόσιες παρεμβάσεις για να γίνει το αυτονόητο, ώστε να μπορούν να ρυθμιστούν τα χρέη του φορέα όπως συμβαίνει με όλους τους ΟΤΑ και τα ΝΠΔΔ της χώρας. Κάλλιο αργά παρά ποτέ που λέει και ο λαός μας».

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, σύμφωνα με την οποία ο ΕΔΣΝΑ έχει ενταχθεί στο Μητρώο των Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, εκδόθηκε την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014, με χρόνους αναφοράς τον Μάρτιο, τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο του 2013.