Ροζαλία Ντόβολου: « Η ανάπτυξη της δημοτικής ενότητας Παλλήνης, πλέον, εξαρτάται από το Κοινοτικό Συμβούλιο που θα έχει»

Οι Δημοτικές Εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 έχουν μια σημαντική ιδιαιτερότητα σε σχέση με αυτές του 2010 και του 2014. Οι τοπικές κοινωνίες έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν Κοινοτικά Συμβούλια με ουσιαστική, εκτελεστική λειτουργία.

Δεν θα έχουν το γνωμοδοτικό χαρακτήρα ως κεντρικό χαρακτηριστικό τους, δηλαδή δεν θα αποφασίζουν δια της ευχής και της …παράκλησης προς το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα, δεν θα λειτουργούν ως ένα απλό διακοσμητικό όργανο οι συνεδριάσεις του οποίου δεν είχαν σχεδόν κανένα ενδιαφέρον με τις “αποφάσεις” του να πετιούνται στον κάλαθο αχρήστων του κ. Δημάρχου!

Ροζαλία Ντόβολου

Πλέον, τα Κοινοτικά Συμβούλια (έτσι μετονομάστηκαν τα Τοπικά Συμβούλια που είχαμε ) έχουν υπό την ευθύνη τους τη μέριμνα για την καλή κατάσταση των παιδικών χαρών, των πάρκων, των δρόμων, κ.α. και κυρίως, πολύ σημαντικό αυτό, αποφασίζουν ποια έργα πρέπει να εκτελεστούν στην κοινότητα στη δική μας την περίπτωση στην Παλλήνη- με τα χρήματα που αντιστοιχούν από το ποσοστό των κεντρικών αυτοτελών πόρων που αναλογεί στην Παλλήνη.

Εκτός, όμως, από τις αλλαγές στην οικονομική διαχείριση και στις αρμοδιότητες, τα Κοινοτικά Συμβούλια θα μπορούν να πραγματοποιούν συνελεύσεις κατοίκων και γενικότερα να λειτουργήσουν σαν ένας λαϊκός συμμετοχικός θεσμός, αποτελώντας μια δημοκρατική τομή στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Οι σημαντικές αυτές αλλαγές είναι φυσικό να δίνουν μια πρόσθετη αξία στο ρόλο των Κοινοτικών Συμβουλίων και αυτό, σε προσωπικό επίπεδο, μου επιτρέπει να πιστεύω ότι μπορώ ως νέος άνθρωπος που μεγάλωσε σε αυτή την πόλη να εργαστώ – από κοινού με τους ικανούς συνυποψηφίους μου- με ζήλο, μεράκι και αγάπη για την ανάπτυξη της, αρκεί να μου δώσετε αυτή την ευκαιρία με την υποστήριξη σας στον συνδυασμό “ΕΜΕΙΣ, η Πόλη μας” στον οποίο συμμετέχω και φυσικά να μου δώσετε ένα από τους δύο σταυρούς επιλογής πού έχετε.

Τέλος, θέλω να σας θυμίσω ότι μπορείτε να επιλέξετε άλλο ψηφοδέλτιο για το Δημοτικό Συμβούλιο και άλλο για το Κοινοτικό Συμβούλιο και ταυτόχρονα να σημειώσω ότι η Παράταξη στην οποία συμμετέχω και μέσω της οποίας διεκδικώ την εκλογή μου, έχει την καλύτερη αυτοδιοικητική ομάδα για το Δημοτικό Συμβούλιο με υποψήφια Δήμαρχο, την εξαιρετική από κάθε άποψη, συμπολίτισσα μας, κοινωνιολόγο, Ειρήνη Κουνενάκη.