fbpx

Θ. Γκοτσόπουλος: υπέρ της σύνδεσης με το ΚΕΛ Ψυτάλλειας η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Θόδωρος Γκοτσόπουλος

Ανατροπή στο «γκρίζο» σκηνικό που …σκηνογράφησε ο υπουργός Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής κ. Ι. Μανιάτης στο μείζον ζήτημα της αποχέτευσης του Δήμου Παλλήνης… αρνούμενος να υπογράψει την στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της ΕΥΔΑΠ για την έγκριση της επέκτασης των περιβαλλοντικών όρων του ΚΕΛ Ψυτάλλειας προκειμένου να γίνει εφικτή η σύνδεση του κεντρικού Συλλεκτήριου Αγωγού του Δήμου Παλλήνης με την Ψυτάλλεια.

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παλλήνης –είναι ακόμη σε εξέλιξη- ο πρ. Δήμαρχος του πρ. Δήμου Παλλήνης και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής, Θόδωρος Γκοτσόπουλος, ανακοίνωσε τη δέσμευση της ηγεσίας του κόμματός του, ότι εφόσον στις 26 Ιανουαρίου σχηματιστεί κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα υπογραφεί αμέσως η μελέτη της ΕΥΔΑΠ και θα υποστηριχθεί η εξέλιξη του έργου ως και την αποπεράτωσή του.

Αναφερόμενος ο κ. Θ. Γκοτσόπουλος στο έλλειμμα της σημαντικότερης υποδομής που χαρακτηρίζει αρκετές περιοχές της Ανατολικής Αττικής, διαβεβαίωσε ότι «θα δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα της αποχέτευσης…»

Η δημόσια δέσμευση του πρ. Δημάρχου του Δήμου Παλλήνης, παρά το γεγονός ότι έγινε σε χρόνο κορύφωσης της προεκλογικής πολιτικής αντιπαράθεσης και θα μπορούσε να εκληφθεί ως «προεκλογική, ανέξοδη παροχολογία», χαρακτηρίζεται ως αξιόπιστη για δύο λόγους:

Σε πολιτικό επίπεδο, για πρώτη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται την αναγκαιότητα σύνδεσης του Δήμου Παλλήνης με το ΚΕΛ Ψυτάλλειας. Μέχρι και σήμερα η «κομματική γραμμή» ήταν «ο κάθε Δήμος να βρει εντός των διοικητικών ορίων του, λύσεις στα ζητήματα της αποχέτευσης και των απορριμμάτων».

Χαρακτηριστικό δείγμα της ισχύουσας ως τώρα «κομματικής γραμμής» το γεγονός ότι πρόσφατα, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που δημόσια τάχθηκε υπέρ της σύνδεσης του Δήμου Παλλήνης με το ΚΕΛ Ψυτάλλειας, «δέχθηκε» σειρά έντονων αντιδράσεων από τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με το επιχείρημα ότι «η άποψη αυτή είναι εκτός των προγραμματικών θέσεων του κόμματος.»

Ο κ. Θόδωρος Γκοτσόπουλος είναι βαθύς γνώστης του προβλήματος της αποχέτευσης και ως Δήμαρχος Παλλήνης (2003-2006) προσπάθησε με πολλαπλούς τρόπους να βρει την εφικτή λύση.

Αν δεν το κατάφερε, δεν πιστώνεται στον ίδιο. «Σκόνταψε» στην αδιαλλαξία των τότε Δημάρχων Σπάτων και Αρτέμιδος που δημόσια αρνούνταν «να έρθουν τα λύματα του Δήμου Παλλήνης στα διοικητικά όρια τους και ειδικότερα στη θάλασσα της Λούτσας…» και φυσικά στην έλλειψη κεντρικής πολιτικής βούλησης.

Σε μια προσπάθεια μάλιστα να βρει εναλλακτική λύση στο πρόβλημα, εξασφάλισε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου –υποστηρίχθηκε μόνο από την παράταξή του- και ανέθεσε στον καθηγητή του ΕΜΠ κ. Ανδρέα Ανδρεαδάκη την σύνταξη μελέτης για «την διερεύνηση δυνατότητας κατασκευής τοπικής μονάδας βιολογικού καθαρισμού.»

Η μελέτη παραδόθηκε σε εύλογο χρόνο, ακολούθησε όμως η δημοτική αρχή του κ. Σπ. Κωνσταντά, το θέμα μπήκε στις καλένδες και παρεμπιπτόντως, χωρίς να έχει πληρωθεί ως και σήμερα ο μελετητής!

Με αυτό το ιστορικό της γνώσης και της εμπειρίας, ο κ. Θ. Γκοτσόπουλος δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει ως «άρμα» προεκλογικής παροχολογίας και βέβαια το γεγονός ότι επιλέχθηκε από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να μεταφέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παλλήνης την παραπάνω δημόσια δέσμευση, κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι.

Σε κάθε περίπτωση ο χρόνος θα δείξει και υπό την προϋπόθεση ότι ο ελληνικός λαός δώσει εντολή διακυβέρνησης στον ΣΥΡΙΖΑ.

Κοντός ψαλμός, αλληλούϊα…