Τη συνέχιση του “Βοήθεια στο Σπίτι” ζήτησαν από την ΚΕΔΕ οι εργαζόμενοι στις δομές των Δήμων

Επιτροπή Υγείας & Κοινωνικής Πρόνοιας ΚΕΔΕ

Με τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” συναντήθηκαν σήμερα στα γραφεία της ΚΕΔΕ η Επιτροπή Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων  ζήτησαν την υποστήριξη της Επιτροπής στο αίτημά τους “να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του προγράμματος καθώς και η εργασιακή διασφάλιση του προσωπικού, στις συγκεκριμένες δομές.”

 

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Γ. Πατούλης τους διαβεβαίωσε ότι “η ΚΕΔΕ, εμμένει στην απόφαση του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της που πραγματοποιήθηκε το 2016 στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την οποία διεκδικείται σταθερά και ανυποχώρητα η μονιμοποίηση της λειτουργίας του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», η παροχή των πολύτιμων υπηρεσιών του, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και η τακτοποίηση του υφιστάμενου προσωπικού μέσα από κοινά συμφωνημένο θεσμικό πλαίσιο.”

Ο κ. Πατούλης σημείωσε πως θα ζητήσει μία νέα συνάντηση με τις ηγεσίες των αρμοδίων υπουργείων Εσωτερικών και Εργασίας προκειμένου να βρεθεί από κοινού μία λύση βιώσιμη και αποτελεσματική.

Κατά τη συνάντηση από πλευράς ΚΕΔΕ, εκτός από τον Πρόεδρο, Γιώργο Πατούλη, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ Σίμος Δανιηλίδης και τα Μέλη της Επιτροπής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Ειρήνη Κουνενάκη, Παλλήνης,  Μαρία ΠαυλίδουΚαλαμαριάς, Γκιολής Αναστάσιος, Ξυλοκάστρου,  Μαργαρίτη Βασιλική, Καλλιθέας, Νικολάου Ανδρέας, Πάτρας, Νταντούμη Ιωάννα, Λεβαδέων, Παπαδόπουλος Κώστας, Νίκαιας Ρέντη, ο Παπαευθυμίου Ευθύμιος Δήμαρχος Μακρακώμης καθώς και τα υπηρεσιακά-επιστημονικά στελέχη της ΚΕΔΕ για την Επιτροπή Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας,  Μανάρα Χρύσα και Μαντές Σωτήρης και η Δικηγόρος ΚΕΔΕ, Ντορέττα Αλεξίου.