Σε δημόσιο διάλογο, Πάνος Σκουρλέτης και οι Δήμαρχοι Αττικής την Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου στην Π.Ε.Δ.Α.

Ανοιχτό διάλογο με όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση στην ημερήσια διάταξη (αναμόρφωση Καλλικράτη, εκλογικό σύστημα, κ.ά.) θα έχει ο υπουργός Εσωτερικών κ. Πάνος Σκουρλέτης με τους 66 Δημάρχους της Αττικής στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. της ΠΕΔΑ, την Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 12:00 μ.μ. 

Η εξαιρετικής σημασίας και ειδικού ενδιαφέροντος για μια σειρά λόγων “σύζευξη” των δύο πλευρών, οφείλεται στην πρωτοβουλία της νεοεκλεγείσας υπό την προεδρία του Δημάρχου Νίκαιας/Ρέντη, Γιώργου Ιωακειμίδη, διοίκησης της Π.Ε.Δ.Α. την οποία αποδέχθηκε σε άμεσο χρόνο, σαν να την …περίμενε, ο υπουργός Εσωτερικών.

Δεδομένου ότι η κατάθεση του νομοσχεδίου αναμόρφωσης του Καλλικράτη αργεί, είναι βέβαιο ότι κατά την ενημέρωση και συζήτηση θα αποκωδικοποιηθούν αρκετά πράγματα και οι Δήμαρχοι Αττικής θα μπορούν να έχουν μία σαφέστερη εικόνα απ΄ότι είχαν μέχρι σήμερα αναφορικά με το εύρος και το βάθος των κυοφορούμενων αλλαγών.

Πάντως, η επιλογή του κ. Π. Σκουρλέτη να αποδεχθεί δίχως χρονοτριβή την πρόσκληση του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, ως ένα βαθμό σηματοδοτεί πολιτικό “άδειασμα” του προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλη ο οποίος θα ήθελε να “έχει” τον υπουργό Εσωτερικών απέναντι σε μια κατάμεστη αίθουσα Δημάρχων απ΄όλη τη χώρα δίχως όμως να μπορέσει να το επιτύχει.

Της  ομιλίας του κ. Π. Σκουρλέτη θα προηγηθούν σύντομες (ελπίζουμε…) παρεμβάσεις των μελών του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ.Α και πολλών Δημάρχων του λεκανοπεδίου Αττικής.