Επεισοδιακή η κατάληξη προγραμματισμένης συνάντησης του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ με τον υπουργό Εσωτερικών, Παν. Σκουρλέτη

Την πεποίθησή του, ότι “η Αυτοδιοίκηση θα προχωρήσει με ωριμότητα, ενότητα και σύνθεση προκειμένου να διεκδικήσει ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα”, εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης κατά τη σημερινή έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ. Στο ψήφισμα που εκδόθηκε από τη Συνέλευση, η ΚΕΔΕ καλεί τον Πρωθυπουργό “να αναλάβει προσωπικά πρωτοβουλία προκειμένου να προχωρήσει ένας ουσιαστικός διάλογος για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση στη βάση όμως συγκεκριμένων και επεξεργασμένων κυβερνητικών προτάσεων.” 

«Η μεταρρύθμιση είναι εθνική υπόθεση. Η ΚΕΔΕ θα ανταποκριθεί με συνέπεια στην ιστορική της ευθύνη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης.

Παράλληλα, τα μέλη της Συνέλευσης υπό τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ πραγματοποίησαν πορεία και παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών, όπου ήταν προγραμματισμένη συνάντηση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ με τον υπουργό κ. Π. Σκουρλέτη. Η συνάντηση δεν έγινε γιατί στην αίθουσα του υπουργείου εκτός του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ παρευρίσκονταν και περίπου 50 αυτοδιοικητικοί από Δήμους της χώρας.
Συγκεκεριμένα, προσερχομενος ο υπουργός και διαπιστώνοντας την παρουσία μεγάλου αριθμού Δημάρχων οι οποίοι, μάλιστα, κατέγραφαν τη σκηνή με τα κινητά τηλέφωνά τους, αρνήθηκε να συναντηθεί μαζί τους, λέγοντας ότι “είχε συμφωνηθεί να δεχθεί μόνο το προεδρείο της ΚΕΔΕ.”

Αναφερόμενος ο κ. Γ. Πατούλης στην αποχώρηση του κ. υπουργού, τόνισε ότι “ο κ. Π. Σκουρλέτης δε γύρισε την πλάτη στην ΚΕΔΕ, αλλά στις τοπικές κοινωνίες και τους πολίτες που ως αιρετοί εκπροσωπούμε. Καταδικάζουμε -είπε- τη στάση του η οποία είναι προσβλητική και απαξιωτική, απέναντι στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Στην ματαίωση της συνάντησης αναφέρθηκε με δηλώσεις του και ο κ. Π. Σκουρλέτης. Είπε χαρακτηριστικά:

«Παρά τη συνεννόηση για συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, με το Προεδρείο και τους επικεφαλής των παρατάξεων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), ο κ. Πατούλης θέλησε να πρωταγωνιστήσει, για άλλη μια φορά, σε ένα επικοινωνιακό σόου δημιουργώντας συνθήκες οι οποίες δεν επέτρεψαν να γίνει κανενός είδους συζήτηση. Δεν τιμά -επισήμανε ο κ. Π. Σκουρλέτης- τον θεσμικό ρόλο του κ. Πατούλη η προσπάθειά του να δημιουργήσει τεχνητή ένταση στις σχέσεις της ΚΕΔΕ με την κυβέρνηση. Διαδικασίες που έχουν γίνει σεβαστές από όλους μέχρι σήμερα, ιδιαίτερα από τους φορείς των εργαζομένων, αγνοήθηκαν προκειμένου να κυριαρχήσουν – μπροστά στις κάμερες κινητών τηλεφώνων – οι κραυγές».

«Εάν ο κ. Πατούλης θέλει να συμμετάσχει σε reality, υπάρχει το «Survivor» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ με την πολύ υψηλή τηλεθέαση ή το «X- Factor». Ωστόσο, η τηλεοπτική ψυχαγωγία δεν μπορεί να συγχέεται με τον θεσμικό διάλογο και την ουσιαστική συζήτηση, καθώς ευνοεί τους «μονολόγους» και τον φθηνό εντυπωσιασμό. Κι όλα αυτά, για να γίνει το χατίρι της Νέας Δημοκρατίας στο πλαίσιο της αντιπολιτευτικής τακτικής της. Κρίμα!» καταλήγει στη δήλωσή του ο υπουργός Εσωτερικών.