Εγκρίθηκαν 304 θέσεις μόνιμης εργασίας για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες 9 Δήμων Ανατ. Αττικής

Ανταποδοτικές Υπηρεσίες ΟΤΑ

Την πρόσληψη 304 εργαζομένων ζητούν εννέα (9) Δήμοι της Ανατολικής Αττικής για να καλύψουν τις ανάγκες τους στην καθαριότητα και σε άλλες ανταποδοτικές υπηρεσίες τους.  Πρόκειται για τους Δήμους: Παλλήνης για 40 θέσεις, Σπάτων-Αρτέμιδος για 82 θέσεις, Κρωπίας για 50 θέσεις, Παιανίας για 40 θέσεις, Ωρωπού για 56 θέσεις, Μαρκοπούλου Μεσογαίας για 20 θέσεις, Λαυρεωτικής για 6 θέσεις, Σαρωνικού για 3 θέσεις και Ραφήνας-Πικερμίου για 6 θέσεις.

Οι 304 θέσεις προκύπτουν από τα αιτήματα για πρ΄ποσληψη μόνιμου προσωπικού τα οποία κατατέθηκαν από τους εννέα Δήμους της Ανατ. Αττικής στο υπουργείο Εσωτερικών.

Προηγήθηκαν απόφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των ενδιαφερομένων Δήμων με τις οποίες τροποποίησαν τους οργανισμούς εσωτερικής λειτουργίας τους στη βάση εκτίμησης των υπηρεσιακών, πραγματικών αναγκών τους.

Η δυνατότητα πρόσληψης μόνιμων υπαλλήλων εκ μέρους των Δήμων όλης της χώρας  –ο συνολικός αριθμός των προς κάλυψη θέσεων είναι 6.667- δόθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να στελεχωθουν οριστικά και δίχως συμβάσεις συγκεκριμένου χρόνου, οι υπηρεσίες καθαριότητας μετά την αναστάστωση που προκλήθηκε από την εισήγηση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την οποία κρίνονται, “ως αντισυνταγματικές οι παρατάσεις των συμβάσεων εργαζομένων στην καθαριότητα.”

Μέσω της προκήρυξης των μόνιμων θέσεων εργασίας, επιχειρείται να λήξει η στρέβλωση με το καθεστώς συμβάσεων …ομηρείας και οι παρατασιούχοι να μπορέσουν να συμμετέχουν στο διαγωνισμό για πρόσληψη τους ως μόνιμου προσωπικού.

Οι θέσεις εργασίες, αφορούν οδηγούς απορριμματοφόρων, εργάτες καθαριότητας, χειριστές μηχανημάτων, ηλεκτρολόγους, τεχνίτες, εργάτες συνοδούς απορριμματοφόρων, κ.λ.π.

Σημειώνεται ότι το κόστος για την κάλυψη των θέσεων αυτών δεν επιβαρρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, δεδομένου ότι πρόκειται για προσωπικό αποκλειστικά ανταποδοτικών υπηρεσιών.