Έκτακτη Γεν. Συνέλευση της ΚΕΔΕ στις 11 Μαΐου & κοινό Συνέδριο με ΕΝ.Π.Ε, Σάββατο 12 Μαΐου

Αλλαγή ημερομηνιών σύγκλησης των θεσμικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης για τη συζήτηση επί του νομοσχεδίου του ΥΠΕΣ «Κλεισθένη 1» ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλης μετά τον ορισμό εκ μέρους του υπουργείου Εσωτερικών της 14ης Μαΐου 2018 ως ημέρας ολοκλήρωσης του χρόνου διαβούλευσης.  

Στη σχετική ανακοίνωση  του κ. Γ. Πατούλη περιέχεται η ακόλουθη δήλωση του:«Με ενότητα και αποφασιστικότητα όλων των αυτοδιοικητικών δυνάμεων, θα δώσουμε τον αγώνα για να διαφυλάξουμε το κύρος του θεσμού μας»

Η ανακοίνωση  της ΚΕΔΕ

«Με ανακοίνωση του το Υπουργείο Εσωτερικών ορίζει ως χρόνο διαβούλευσης για το νομοσχέδιο «Κλεισθένης I»  που δόθηκε σήμερα το μεσημέρι στη ΚΕΔΕ, διάστημα μόλις δύο εβδομάδων. 

Παρά το κοινό αίτημα της Αυτοδιοίκησης Πρώτου και Δεύτερου Βαθμού να υπάρξει δίμηνη διαβούλευση, το Υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε να περιορίσει το διάλογο στο ασφυκτικό διάστημα  μέχρι τις 14 Μαΐου.

Ως εκ τούτου υποχρεούμαστε να τροποποιήσουμε τον «Οδικό Χάρτη» και τα χρονοδιαγράμματα σύγκλησης των θεσμικών μας οργάνων, με δεδομένη την ανάγκη για μαζική συμμετοχή και ισχυρή απάντηση της Αυτοδιοίκησης. 

Με βάση το νέο «Οδικό Χάρτη», οι ημερομηνίες συνεδρίασης των θεσμικών μας οργάνων τροποποιούνται ως εξής: 

1. Σύγκληση έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, την προσεχή Τετάρτη 2 Μαΐου, στις 11 το πρωί, προκειμένου να αξιολογηθεί το περιεχόμενο του νομοσχεδίου και να καθορισθούν οι τρόποι δράσης της Αυτοδιοίκησης. 

2. Σύγκληση των Δημοτικών Συμβουλίων όλων των Δήμων της χώρας  στις 4 και 7 Μαΐου, καθώς και των Δ.Σ. των ΠΕΔ στις 8 και 9 Μαΐου, ώστε να ληφθούν αποφάσεις πάνω στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου.  

3. Σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ στις 11 Μαΐου  και κοινού Συνεδρίου ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ στις  12 Μαΐου, στην Αθήνα. 

Με συντονισμένες κινήσεις, με ενότητα και αποφασιστικότητα όλων των αυτοδιοικητικών δυνάμεων, θα δώσουμε τον αγώνα για να διαφυλάξουμε το κύρος του θεσμού μας και να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τις τοπικές μας κοινωνίες.»