Τιμητική διάκριση στην εκδοτική ομάδα “Πέντανδρον” του “ΑΘΛ.Ε.ΠΟΛΙ.Σ.” από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών

Τιμητική διάκριση στην εκδοτική ομάδα “Πέντανδρον” του συλλογικού φορέα “ΑΘΛ.Ε.ΠΟΛΙ.Σ.” θα απονείμει η Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, την Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτηρίου ΧΑΝ Αθηνών (Ακαδημίας 36 και Ομήρου, 8ος όροφος). Το σκεπτικό της δάκρισης αναφέρεται στην πρωτοβουλία της εκδοτικής ομάδας να δημοσιεύει ελεύθερα στο διαδίκτυο έργα δημιουργών που εκδίδονται από την ίδια, δωρεάν.

Στην ίδια εκδήλωση, η Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών θα απονείμει το πρώτο βραβείο ποίησης και εικονογράφησης για το 2017 στο μέλος του Σωματείου και δημότη του Δήμου Παλλήνης, κ. Κωνσταντία Φαγαδάκη, (στη φωτογραφία) για την ποιητική της συλλογή «Αθάνατη Σπορά» έκδοση επίσης της εκδοτικής ομάδας “Πέντανδρον” του “ΑΘΛ.Ε.ΠΟΛΙ.Σ.”

Αξίζει να αναφερθεί, η Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών είναι το αρχαιότερο Ελληνικό λογοτεχνικό σωματείο της χώρας, με έτος ίδρυσης το 1930 και με ιδρυτικά της μέλη μεταξύ πολλών, τους Α. Σικελιανό , Ν. Καζαντζάκη, Κ. Παλαμά, ο Κ. Βάρναλη, Κ. Ουράνη, Μ. Μαλακάση, Γ. Δροσίνη, Ζ. Παπαντωνίου, Γ. Σκαρίμπα και πλήθος άλλων προσωπικοτήτων της πνευματικής ζωής.