9ος Πανελλήνιος Μαθητικός Λογοτεχνικός Διαγωνισμός από τον Μορφωτικό Όμιλο Πετρούπολης. Μέχρι 15 Ιανουαρίου 2017

9ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος. Λήγει 15 Ιανουαρίου 2017. Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε από τον Μορφωτικό Όμιλο Πετρούπολης και τελεί υπό την αιγίδα της Unesco.

Όροι Συμμετοχής

1. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες των ελληνικών σχολείων Β’ βάθμιας εκπαίδευσης.
2. Η συμμετοχή λαμβάνει χώρα με ένα μόνο έργο (διήγημα ή ποίημα). Το θέμα είναι ελεύθερο.
3. Τα διηγήματα θα είναι μέχρι 1000 λέξεις και τα ποιήματα μέχρι 30 στίχους.
4. Τα έργα θα έχουν τίτλο και θα είναι δακτυλογραφημένα όπως επίσης και σε ηλεκτρονική μορφή (cd κ.λπ.) μαζί με την έντυπη, για διευκόλυνση της δημοσίευσής τους.
5. Απαραιτήτως, στην αρχή κάθε έργου θα αναγράφεται:
• το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνο (όχι κινητό) επικοινωνίας του μαθητή, • η πλήρης διεύθυνση κατοικίας του,
• ένα mail
• τα στοιχεία της σχολικής μονάδας του, διεύθυνση και τηλέφωνο επικοινωνίας αυτής. • η κατηγορία και το είδος του κειμένου του και
• ο αριθμός λέξεων του διηγήματος ή στίχων του ποιήματος (π.χ. κατηγορία: ποίηση ή διήγημα, είδος: κοινωνικό ή ερωτικό ή σατυρικό κ.λπ.)

6. Τα έργα θα συγκεντρωθούν και θα σταλούν μέσω των σχολικών μονάδων ή μεμονωμένα σε φάκελο σε 3 αντίτυπα και σε 1 cd , στον : Δημήτρη Βαρβαρήγο, Κερασόβου 51, Τ.Κ. 132 31, Πετρούπολη.

7. Καταλυτική ημερομηνία αποστολής των έργων ( σφραγίδα ταχυδρομείου) είναι η 15 Ιανουαρίου 2017.

8. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν τηλεφωνικώς και με αποστολή mail. 9. Οι απονομές θα γίνουν την Κυριακή 2 Απριλίου 2017, στις 11.00 το πρωί, στο Πνευματικό Κέντρο Πετρούπολης, στην οδό Μπουμπουλίνας 59 & Αθ. Διάκου, Πετρούπολη.

10. Στην επίσημη απονομή, βραβεία και έπαινοι θα δοθούν στους μαθητές που έχουν διακριθεί καθώς και στις σχολικές μονάδες που ανήκουν. Θα δοθούν επίσης τιμητικοί έπαινοι συμμετοχής και βιβλία. Γι αυτό το λόγο θα πρέπει να δηλώσουν την πρόθεσή τους να παρευρίσκονται 10 ημέρες πριν.

11. Τα βραβεία και οι έπαινοι των διακριθέντων που δε θα παραβρεθούν στην τελετή βράβευσης , θα σταλούν για απονομή στις σχολικές μονάδες τους.

12. Ο Μορφωτικός Όμιλος έχει το δικαίωμα δημοσίευσης των έργων για μη κερδοσκοπικούς σκοπούς.

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί ομαδική έκδοση του 5ου τόμου με τα έργα όχι μόνο των παιδιών που θα βραβευτούν στον 9ο Πανελλήνιο Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό αλλά και όσων μαθητών θα συμμετέχουν σε αυτόν και επιθυμούν να εκδοθεί το διήγημα ή το ποίημα τους.

Η έκδοση του τόμου πραγματοποιείται για την πιστοποίηση του αξιόμαχου της προσπάθειας του κάθε μαθητή και για να αποτελέσει το εφαλτήριο της περεταίρω δημιουργικής του πορείας. Και η συμμετοχή σ’ αυτήν είναι προαιρετική.

Για την επιλογή των κειμένων των μαθητών που θα βραβευτούν δεν λαμβάνεται υπ’ όψιν η πρόθεση συμμετοχής τους στην ομαδική έκδοση!

Γι’ αυτό και δεν επηρεάζει την κρίση των βαθμολογητών! Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στα παρακάτω τηλέφωνα: κα Άννα Μίχου τηλ. 210 5010969 και 6974654972 κ. Δημήτρη Βαρβαρήγο τηλ. 210 5057231 και 6973412713.