Περιπετειώδης σύλληψη στο Γέρακα. Προηγήθηκε “κυνηγητό” σε υψηλές ταχύτητες μεταξύ αστυνομικών & οδηγού μηχανής

Περιπετειώδης σύλληψη ατόμου επιβαίνοντος μοτοσικλέτας , χθες, βράδυ στο Γέρακα.

Ειδικότερα, ομάδα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε., μετέβη στην περιοχή του Γέρακα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 46χρονου, ο οποίος διώκετο με εντάλματα σύλληψης και καταδικαστικές αποφάσεις.

Απογευματινές ώρες της Τετάρτης, 20 Μαίου 2020, εντοπίστηκε να επιβαίνει μοτοσυκλέτας, στη θέα όμως των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει, για να ακινητοποιηθεί λίγο μετά από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) σε πάροδο πλησίον της κεντρικής πλατείας Γέρακα.

Στο μεταξύ, στην περιοχή που ακινητοποιήθηκε, προσήλθε 53χρονος ο οποίος εξύβρισε και απώθησε με τα χέρια του τους αστυνομικούς, επιχειρώντας να ματαιώσει τη σύλληψη του, πλην, όμως, ακινητοποιήθηκε και αυτός και οδηγήθηκαν από κοινού στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Στην κατοχή του 46χρονου οδηγού της μοτοσικλέτας βρέθηκε πλαστό Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.

Σε βάρος του εκκρεμούσαν:

  • Απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης -22- ετών για τα αδικήματα της απάτης και πλαστογραφίας
  • Απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης -7- ετών για απάτη, πλαστογραφία και εκβίαση
  • Τρία (3) Εντάλματα Σύλληψης Ανακριτικού Τμήματος Αθηνών για απάτες, πλαστογραφία και διακεκριμένες κλοπές
  • Ένταλμα Βίαιης Προσαγωγής Ανακριτικού Τμήματος Αθηνών για απάτες, πλαστογραφία και διακεκριμένες κλοπές
  • Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Η σύλληψη του 46χρονου, ιδιαίτερα υπό τις περιπετειώδεις συνθήκες που αυτή έγινε, επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά τους υψηλούς κινδύνους που διατρέχουν οι αστυνομικοί κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Είναι ένα ζήτημα που ανακινείται, δυστυχώς, κάθε φορά που σε ώρες διατεταγμένης υπηρεσίας συμβαίνει να υπάρχουν θύματα από το σώμα των αστυνομικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνδικαλιστική παράταξη των Αστυνομικών, “Μάχιμη Προοδευτική Ομοσπονδιακή Συμμαχία Αστυνομικών / Βορειοανατολικής Αττικής, με χθεσινή ανακοίνωση της συγχαίρει τους αστυνομικούς που διακινδυνεύοντας τις ζωές τους, κατάφεραν να επιτύχουν τη σύλληψη του καταζητούμενου.